Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Šachový tábor v běhu

Tábor běží na plné obrátky

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Budíček v 7 hodin a v neděli fakt není nejlepší nápad. No, když už jsme to ale na ten web napsali, tak co se dá dělat :-) . Šup z postelí a jde se cvičit. Počasí nádherné, přímo vybízelo ke snídani na terase :-) . Po rozcvičce hygiena a úklid pokojů. Pokoj specialistů; Standa, Vojta, Pája, Kuba a Ríša; dokázal překonat naše představy o tom, jak dlouho může trvat přetvoření pokoje na bojovou frontu. Pak již pohodová slunná snídaně a po ní „peklo“ v podobě tříhodinové přednášky. Pro dnešek vznikly rozdělením B-skupiny dvě. Jedna trénovala ve společenské místnosti, druhá pak na terase. Inu sluníčka je třeba si užít. Je spodivem, jak někteří (týká se těch mladších), dokážou najít správné řešení, aniž by na nástěnné šachovnici byly všechny figurky, o zadání nemluvě :-) . Bohužel dopoledne jsme se dozvěděli, že nás nedoplní „živous“ Jenda, který onemocněl.

  Po vydatném obědě a krátké polední pause se vrháme na další kolo. Zde musíme ocenit malého Toníka, který zapadl do kolektivu naprosto suverénně a za stolem má takový apetit, že zvládá i dospělácké porce :-) . Výsledky podle očekávání, jen některé partie se trochu vymykají zdravému rozumu. Jedna by se mohla jmenovat „Jak Karin dokázala 8 tahem docílit proměny pěšce v dámu“. V divoké partii s Pájou tak dosáhla rozhodující výhody, kterou však uplatňovala dlouho, předlouho. Chtělo by to ještě potrénovat koncovky :-) . Ukázka z partie: 1.e4 e5, 2.Jc3 Jf6, 3.f4 exf4 4.e5 Jg8 5.d3 Dh4+, 6.g3 fxg3, 7.Jf3 g2 8.Jxh4 gxh1D a je to tady. Dlužno dodat, že bílý fakt hodně pomáhal.

  Je 15:00 hodin a my po Severní Americe vyrážíme dobývat pomyslnou Jižní Ameriku. Kuba vyráží s plným batohem a s lahví vody v ruce. Proč?, ptáme se. Protože místo v baťohu mu zabírají holinky a pálka na pinec. Inu, kdo ví, co se může hodit :-) . Našim útočištěm je louka ve Středozemi, kde vedle míčových her týmy soutěží v dovednostních disciplínách. Vedle individuální výbavy se tak uplatní především týmový duch. Nejúžasnější však byla výstavba Hobitína, přesněji lesních příbytků pro hobity. Kapitáni měli vzhledem k věku úlohu „stavebního dozoru“, přesto bylo skvělé sledovat, jak se během krátké doby sami zapojili do stavebních prací a výsledky můžete posoudit sami na fotkách. Děti byly prostě úžasné :-) . Na zpáteční cestě se již zase věnovaly luštění šifer, které jim skýtají důležité informace v jejich pouti světem fantasie.

  Večeře, další turnajové kolo a prověření znalostí o Jižní Americe, toť náplň dnešního večera. Mezitím doráží časoprostorovou dírou do Nového Města Lukáš a trenérské osazení je kompletní. Ve večerním kole navázal na dobrý výkon z prvního kola Arťom, když porazil Karin a nechal zapomenout příliš rychlou porážku s Honzou T. Nejbojovnější partii pak sehrál Ríša se Zdendou, ta končila hodně, hodně po všech ostatních a přinesla dělbu bodu. V A-turnaji vede samostatně s 2,5 body Patrik. V B-turnaji Blanka spolu s Kubou.

Průběžné výsledky turnaje A a turnaje B

FOTA

 

5 komentáře(ů) k příspěvku Šachový tábor v běhu

Napsat komentář