Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119207Celkem:
  • 53Dnes:
  • 2257Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KS II.

KŠ Tietz „E“ – ŠK Spartak Chodov „C“ 2:3.

logo  Závěr soutěže našeho třetího družtva to byla jízda. Po bídném začátku se náš tým po třetím vítěztví v řadě propracoval až do klidného středu tabulky.

  První bod vybojoval Boris Sokol. Nad svým soupeřem zíkával potupně dílčí výhody, vytvořil si potupujícího pěšce do proměny, soupeř musel odevzdat figuru a později i partii. Trochu zklamáním byl pro mě výkon Tadeáše. Honza Rezek mu v divoké partii nekorektně obětoval figuru a náš hráč místo sklidnění situace a vývinu figur, materiál zbytečně vrátil. V další fázi Tadeáš doplatil na postavení svého krále, odevzdal věž a dovolil soupeři srovnat skóre.

  Další divokou partii sehrál Standa. V úvodu partie získal figuru a hrozil maty oslabenému soupeřovu monarchovi. Soupeř, ale získal protihru a zejména posbíral Standovi spoustu pěšců. Již se zdálo, že se štěstěna obrátí na varskou stranu, když Standa vymyslel matovou siť. Je nutno dodat, že soupeř se nechtěl bránit, jinak by Standa měl složitou situaci. Naše dnešní jednička Honza měl velmi těžkého soupeře. Svou oblíbenou francii neotevřel dobře a celou partii tahal za kratší konec.

  Za stavu 2:2 ležela tíha utkání na mých bedrech. Aleš Ordoš byl o včerejším, úspěchu na Veltě a zisku III. VT na koni a nedal mi ani chvíli vydechnout. Zkusil jsem ve třední hře komplikaci, s rizikem přechodu do remízové koncovky. Aleš však propočet nevyřešil nejlépe a já jsem vyšel s pěšcem více. V následných výměnách jsem vytěžil druhého pěšce a věžová koncovka již byla lahůdka.

Jeden komentář k příspěvku KS II.

Napsat komentář