Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

TCM 2018 – III.

Noc v Bludišti

TCM logo  V pátek od 17 hodin jsme zahájili třetí soustředění v rámci TCM Chodov 2018. Lektorem byl tentokrát Míra Eliáš a Miloš Hüttner. Než se děti pustily do získávání informací v zajímavých přednáškách, čekala je noc v Bludišti. Sraz jsme začali fotbálkem a opět se přesvědčili, že děvčata hrající šachy, mají k fotbalu vřelý vztah, což potvrzovala Míša od prvního výkopu :-) . Následoval volný turnájek v blicáku s přestávkou na večeři. Přemek napřed nachystal čerstvou mrkev, po které se jen zaprášilo a po párcích přišel dezert v podobě salátových okurek. I po nich se zaprášilo. Zelenina prostě dětem jede. Večer pak na děti čekal test odvahy, když se musely pohybovat po celém objektu Bludiště v naprosté tmě a každou chvíli někde vrzlo, bouchlo, dokonce i skřeky jsme zaslechli. Ale kdo by věřil na duchy :-) .

  Hru vlastně spustil Jiřík Hroch, který se prý bojí, ale strašně rád :-) . Skutečně jako první absolvoval celou trasu a byl za hrdinu. Starší kluci sice dali přednost hře Bang!, ale nakonec se ani oni nenechali zahanbit. Večerka ve 23:00 bylo akorát a stihli jsme i sprchu.

  Ráno příprava snídaně téměř až do postele, prostě jako od maminky. Kuličky s mlékem, vánočka a koblížky. Hádejte, komu se nechtělo z postele? Ještě, že Přemek má řešení na každou situaci a umí potlačit každý náznak revolty :-) . Rozcvička byla zrušena, ale stlaní postelí jsme natrénovali, přeci jen se tábor blíží. Po úklidu již dorazil Míra a velmi zajímavá přednáška plná opozic, vzdálených opozic, mezních opozic a dalších šachových obratů mohla začít. Děti si záhy uvědomily, kolik toho zapomněly a že opakování je matka moudrosti. Ke svačině byly opět připraveny salátové okurky a opět se po nich zaprášilo.

  Míra zakončil přednášku testem a děti se mohou na podzim těšit na další koncovky, které budou navazovat na probranou látku. Nezapomněl ani na sladkou odměnu. Oběd jsme vyřešili rozdělením na dvě skupiny, jedna vyrazila na čínu, druhá na kebab. V jednu hodinu už jsme byli zpět na hřišti u DDM a mohli se pořádně protáhnout. Nasazení hráčů se dalo přirovnat minimálně k lize mistrů. Chvílemi by si jeden myslel, že jsme na fotbalovém kempu :-) .

  Ve 14 hodin Miloš zahájil přednášku věnovanou plánu hry, postupnému vylepšování pozice a zlepšování šachové intuice. Zajímavě pojatá přednáška vrcholila „kolečkem“, kdy děti řešily různé pozice a v přesně stanoveném intervalu měnily místa. Pozice, které vznikly z různých zahájení daly všem pěkně zabrat. Miloš na závěr přiznal, že pozice jsou reálné a jejich aktéři navíc sedí v místnosti. Ano, připravil si partie posluchačů :-) .

  Letošní TCM Chodov spolupracuje se třemi trenéry. Zatímco Lukáš se věnuje zahájení a Miloš střední hře, třetí lektor Míra se vždy vrhne na koncovky. Věříme že účastníci: Kuba Červenka, Míša Šedá, Míša Pech, Jinda a Vojta Tegdovi, Honza Kurčík, Jiřík Hroch, Jiřík Ulč a Adrian Kotlár, si Noc v Bludišti užili. Již za 14 dní mohou vyrazit na víkendové soustředění Mariánská pořádané ŠK Karlovy Vary, což jim vřele doporučujeme, stejně jako zítřejší workshop s Kubou Kůsou a Zuzkou Štočkovou. Nezapomeňte ani na Sedlišťák, který se hraje netradičně v neděli 17 . června. Další trénink TCM Chodov plánujeme na září, kdy se děti budou moci těšit na Lukáše.

Děkujeme partnerům za podporu projektu TCM Chodov 2018

Logo_KV4

logo

 

MSMT_logo_bez_textu

2 komentáře(ů) k příspěvku TCM 2018 – III.

Napsat komentář