Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

KPDSŽ – finále

Mladší žáci vybojovali ligu mezi staršími!

WP_20160416_10_01_13_Pro  V sobotu 16.4.2016 se uskutečnilo v DDM Bludiště finále letošního krajského přeboru družstev starších žáků. Po lednovém vítězství v turnaji hraném rapidovým tempem, jsme nastoupili proti druhému celku KŠ Tietz v duelu hraném tempem pro vážné partie. Přemek ještě poupravil sestavu: Stanislav Srba, Jiří Ulč, Martin Lukeš, Tomík Wildhaber a Vašík Vojíř a v 10 hodin by zápas zahájen. Hostující kapitán Kubík Kůsa si vylosoval černé barvy a šlo se do boje. Zápas byl hrán v přátelském duchu a nebyl zaznamenám žádný problém. Konečný výsledek 3,5:1,5 potvrdil naši výhru z ledna a tým, který byl s výjimkou Standy Srby složen jen z mladších žáků znovu uspěl. Standa se zhostil role kapitána se ctí. Kluci starším, kteří pravděpodobně z ligy sestoupí, ligu podrželi a mohou se těšit do Hradce na MČR ml. družstev. V lize se určitě již začnou také oťukávat. 

  První partie skončila na páté desce, kde Vašík proti Jiříku Hrochovi získal figuru. Rychlejší tempo sice vedlo k nějaké ztrátě, ale pořád dvě figury za věž dávaly reálné vyhlídky na výhru. Malý Jiřík se však nedal a nakonec vybojoval remízu. Na analýzu této partie, která skončila po 50 minutách, jsme hodně zvědaví. Klid na stranu domácích přinesla výhra Tomíka, který na čtvrté desce přehrál Tomáše Gromnadského. Za stavu 1,5:0,5 se hrálo klukům přeci jen klidněji a hráli pěkně. Necelé dvě hodiny po zahájení končí partie i na třetí desce a tím i vlastně celý zápas. Martin se nenechal Honzou Bartošem strhnout k rychlé hře a přehrál ho. Soupeř měl po skončená zápasu více času než na začátku. Martin sice měl v závěru najít dvakrát „jednotažec“, ale vědomí, že právě vítězí jej trochu rozhodilo. Vedení 2,5:0,5 a rovné pozice na první a druhé desce logicky vedly k nabídkám remíz z naší strany. Celková výhra 3,5:1,5 a kluci i na čtvrtečním tréninku mohou bouchnout rychlé špunty.

  Příští týden se v Litoměřicích utkáme v posledních třech zápasech o konečné ligové pořadí. Tým se neúspěchu obávat nemusí (liga je pojištěna) a tak třeba ještě překvapí a urve na poslední chvíli udržení. V tom případě by měl kraj opět v lize tři družstva Chodov, ŠK a Tietz. Přejeme hodně štěstí :-) .

  1. Srba Stanislav – Kůsa Jakub   1/2
  2. Ulč Jiří – Zbořil Petr   1/2
  3. Lukeš Martin – Bartoš Jan   1:0
  4. Wildhaber Tomáš – Gromnadský Tomáš   1:0
  5. Vojíř Václav – Hroch Jiří   1/2

3 komentáře(ů) k příspěvku KPDSŽ – finále

Napsat komentář