Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Podzimní turnaj

Překvapení jménem Míša

článek na stránkách KŠS KV

WP_20161015_16_13_16_Pro  V sobotu 15. října uspořádali chlapi z KŠ Tietz nový turnaj, který plní úlohu přípravy na nadcházející seriál krajských přeborů. Turnaj rozdělený do čtyř kategorií se hrál z důvodu počtu dětí v nejmladší a nejstarší kategorii ve dvou skupinách. Chodovský šach reprezentovalo 12 dětí a nevedly si vůbec špatně. Nejmladší se museli poprat se staršími soupeři a přestože navštěvují teprve šachovou školičku, nedali nic zadarmo.

  V kategorii U16 se z vítězství radoval suverénní Petr Špreňar, před našimi Ríšou Randákem a Standou Srbou. V kategorii U14 vyhrál Kuba Kůsa před Daniel Mourou a dalším zástupcem Chodova Jirkou Ulčem. Pěkný výsledek uhrál Honzík Kurčík, který prohrál s Jirkou až na pomocné hodnocení. Mimochodem, v posledním kole dával Jiřík mat v poslední vteřině. To byly nervy :-) . Těžký turnaj čekal na Tomáše Oravu, který byl mezi hráči benjamínkem, přesto dokázal vybojovat tři body stejně jako Martin Lukeš.

  V kategorii U12 vyhrál Petr Špička, před Jardou Kodetem a šikulkou Míšou Šedou. Velmi pěkný turnaj odehrál náš Kubík Červenka, který se ziskem 5 bodů bral sice „bramboru“, ale může být spokojený s předvedenou hrou a pěknými herními momenty. Tomáš Wildhaber měl pěkné momenty, které vystřídaly slabší, přesto 4,5 bodu nakonec stačilo na 5. místo. Naši tedy těsně pod bednou. S výsledkem může být spokojený i Martin Soukup, jen kdyby se dokázal soustředit po celou dobu, určitě by to byly nějaké bodíky navíc. Natálka s Karolínkou patří věkem k potěru, ale snahu jim upřít nemůžeme. Na své konty si připsaly dva a půl, resp. dva body a to je pěkné.

  Naprostou revoluci však způsobil v turnaji Míša Pech, který sice navštěvoval šachy ve škole, ale do oddílu do šachové přípravky nastoupil až letos v září. V turnaji získal neuvěřitelných 5 bodů a na svém prvním klání získal v kategorii U10 1. místo! Dokonce i v hodnocení se staršími by se probojoval na páté místo. Ještě teď nechápu, jak se to mohlo stát, ale u Míši myslím máme o motivaci postaráno :-) .

Napsat komentář