Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Šachové soustředění NM 2015

Soustředění zakončené pohárem

PAM

  Minulý týden jsme ukončili přihlášky na víkendové soustředění, které proběhne v termínu 18.-20.9.2015 tradičně na Novém Městě. Jelikož máme zamluvenu celou chatu PAM, měli jsme ještě možnost přijímat i dodatečné přihlášky. Toho využilo několik hráčů, aktuální počet účastníků se tak zastavil na hodnotě - 13. Trenéři Lukáš, Pat a Mat se těší brzy na viděnou. Sraz na Novém Městě je v 17:00 hodin, odjezd části výpravy z Chodova je v 16:00 hodin, více níže.

Seznam účastníků: Tomáš Wildhaber, Jenda Špička, Petr Špička, Václav Vojíř, Jan Stuška, Jakub Šťastný, Jakub Kůsa, Pavel Gárský, Lenka Gárská, Stanislav Srba, Matyáš Bokr, Daniel Moura a Blanka Brunová.

Odjezd z Chodova je v pátek v 16:00 hodin. Mat sebou bere Vašíka, Matyho a Tomíka, Pat eviduje zájem Honzy, Standy, Pavla a Lenky další volná místa tedy již nejsou.

Pokoje:

  • č.1 – Tomík W. a Péťa Š.
  • č.2 – Vašík V. a Maty B.
  • č.3 – Mat a Pat
  • č.4 – Luky a Honza S.
  • č.5 – Daniel M. a Kubík K.
  • č.6 – Jenda Š. a Kuba Š.
  • č.7 – Lenka G. a Blanka B.
  • č.8 – Pavel G., Standa S.

Den první

  První den, tedy jeho zkrácenou verzi, máme za sebou. V 17 hodin jsem se sešli na starém dobrém místě, ubytovali se a po první informační schůzce dostaly děti volno. Některé si šly zahrát holanďany, jiné šly na pokoj vybalovat oblečení a srovnávat jej do skříní a do komínků. Dobře, tak tohle neprošlo, ale nepořádek na pokojích zatím nemají :-) . Menší počet účastníků nám umožňuje luxus v užívání prostoru. Děti přestěhovaly stoly a židle, upravily místnost a připravily šachovnice. Perfektní práce.

  K večeři řízky, hranolky a nádavkem palačinka. Když jsme viděli ty porce, až nám dětí bylo líto. Tohle prostě některé nemohou dát. Kuchař zaslouží pochvalu, neboť stejně jako na táboře šlehačka na palačinkách byla domácí, žádná kupovaná náhražka. Za nás palec nahoru. Nejvíce u večeře kecal Tomík, ale na to jsme si už zvykli. Žádný zakřiknutý kluk, ale pěkný kecal je to :-) . Řízky pochopitelně nechal, hranolky spořádal a palačinku si doslova užil. Na rozdíl od děvčat, kterým by mohla pokazit linii. A po večeři? Šup na šachy, první kolo mohlo začít.

  Rapidový turnaj na 2*15 minut je spíše zpestřením a protože jsou někteří při pátku utahání; překvapivě spíše ti starší; po třech kolech končíme a jdeme do sprchy. Se 2,5 bodu se v průběžném pořadí usadila v čele čtveřice Standa, Lenka, Jenda a Dan. Nejživějším, rozumějte nejuřvanějším, pokojem jsou  zatím Peťan, Tomík, Vašík a Maty. Kontroly co 5 minut :-) . Myslíme, že dnes skutečně bude 22 hodina, coby večerka, naplněna. Dobrou noc přejí Mat a Pat.

Den druhý

  Přemek ještě večer zařídil topení na celé chatě, takže se spalo dorůžova. S vědomí absence rozcvičky jsme opouštěli postele kolem půl osmé. Pravda, někteří již na pokoji hráli Bang, ale díky němu jsou v klidu. Největší raubíři prvního dne stávali jako poslední, inu únava :-) . Snídaně za krásného slunného počasí jako vždy super. Nejvíce si ji vychutnal Vašík, který umí píli kuchař§ docenit. A my s ním :-) . Soustředko již doplnil i poslední trenér Lukáš a tak jdeme na věc. Tříhodinový trénink utekl jako voda a my doufáme, že stejně rychle neutečou získané vědomosti. Oběd byl dneska trochu vláčný, tedy jeho přísun, ale opět chutnal. Po něm se vyrazilo hned na vycházku. Posbírali jsme cestou lesem pár hub, vyslechli pár neopakovatelných hlášek a chvíli se i motali mezi orientačními běžci, kteří si dali dostaveníčko na Eduardu. Nás nikdo ale běhat neviděl. My totiž rozcvičky nemáme. Ty nejvíce chybí Jendovi a tak zorganizoval petiční akce za nedělní rozcvičku. Pravda, všichni jeho nadšení nesdílejí, ale možná se i dočkají :-) .

  Po návratu jsme přerovnali hrací místnost a mohla začít simultánka. Z té se omluvili pouze Tomík a Péťa, prý aby Lukášovi zbytečně neubrali na sebevědomí :-) . Ten si pak oběhal jedenáct šachovnic s výsledkem 11:0. Nejdéle vzdoroval Kubík, který si jako jediný partii i zapisoval, takže si ji může přehrát a kromě památky na zajímavou partii, tak může i trochu potrénovat. Před večeří nás zastihl již déšť, to nám však nevadilo, protože před námi jsou již pouze šachy. Hned s plnými břichy jsme se vrhli na 4. kolo rapidového turnaje. Dnes večer dohrajeme všech sedm a budeme tedy znát i vítěze.

  Turnaj vyhrál i se dvěma rychlými remízkami Jenda, který nasbíral 6 bodů. Druhé místo výhrou jistil Standa, před Honzou. Brambora nakonec zbyla na Blanku. Mezi nejmladšími se nejvíce dařilo Kubíkovi, který obsadil 9. místo. Před večerkou jsme stihli ještě rozdat ceny, které si odnesli úplně všichni :-) .

Den třetí

  Nedělní ráno bylo přesně opačné, než to sobotní. Zataženo a sychravo, prostě psa by nevyhnali. Zato děti nás ano :-) . Když jsme po ránu zaslechli stále se zvětšující hluk na chodbě, došlo nám to. Děti fakt chtějí rozcvičku. Jediný, kdo byl schopen zachránit čest trenérů byl Přemek. S jeho grácií vstoupil na chodbu jako by se na rozcvičku chystal již od šesti a ne poslední dvě minuty, zavelel do pohybu. Než se z postele vysoukala má maličkost, aby zachytila na foto nějaký ten tělu prospěšný pohyb, byly děti zpět. Důkaz tedy nemáme, takže nám to prostě budete muset věřit :-) .

  Po snídani, kterou někteří jedinci vzali skutečně hopem, Bang je Bang a každá ušetřená minutka se počítá, jsme se pustili do „předúklidu“ pokojů a pak šup na tříhodinové všemi milované trénování :-) . Komické jsou především chvilky, kdy všichni u tréninku melou z posledního a při první přestávce usedají k šachovnici, aby si dali bleskovku nebo holanďany. Inu šachisté :-) . Na druhou stranu, už tu zazněl požadavek na soustředění formou prodlouženého víkendu anebo ještě na jedno jarní. Po tom co jsme se nechali ukecat na 10-ti denní tábor, to vypadá,že asi znovu podlehneme. Bude-li termín a bude-li zájem, zařadíme do programu pravděpodobně ještě jeden „víkenďák“. Bůh s námi :-) .

  Odtrénováno, doklizeno. K obědu špagety, aby měly mamky co prát :-) a na závěr pobytu pohár. Zvedáme kotvy a razíme směr domov. Na jaře si možná dáme repete. Malý důkaz, že Přemkovo rozcvička byla dnes výživná, dokládáme fotem Tomíka ze zpáteční cesty :-)

tomik

Superman

Partneři akce:

Město Nové Sedlo, Město Chodov a Krajský šachový svaz Karlovy Vary

znak NS

znak CHlogoDěkujeme :-)

2 komentáře(ů) k příspěvku Šachové soustředění NM 2015

Napsat komentář