Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Sedlišťák II.

Stoprocentní Honzík Kurčík

WP_20161022_10_08_40_Pro

Honzík Kurčík

  V sobotu v 9 hodin zahájil pořadatel Sedlišťáka Standa Srba poslední ze čtveřice turnajů určených pro mladé šachisty z oddílů ŠK Spartak Chodov, ŠK Nové Sedlo 1947 a KŠ Tietz K. Vary. Již jasný vítěz klání Jindřich Tegda se akce nezúčastnil, neboť  ve stejnou dobu již vyhlížel svého první soupeře na M_Čech. Ze stejného důvodu se nezúčastnil ani náš Kubík Červenka. Lze tedy očekávat velmi dramatickou bitvu o celkové druhé místo v seriálu a rovněž první vítězství jiného hráče, než shora jmenovaného suveréna předešlých klání. 

  Chodovské barvy nakonec hájili Tomík Kratochvíl, Martin Soukup, Michal Pech, Natálka Hamplová, Honzík Kurčík a Maty Bokr. Vítek Materna se k odjezdu nedostavil. Turnaj se rozběhl svižně, ale již od úvodních kol bylo vidět, že některé partie se dohrávaly na pár minutách. Po dvou kolech se z plného bodového zisku mohly těšit ještě 4 děti ze 17, které do turnaje nastoupily. Vedle domácí trojice (Míša H. Honzík a Fanda M.) i náš Honzík Kurčík. Z našich hráčů již bodovali všichni, ale takový Martin má místo 2 bodů jen půlku. Partie hraje, ale  duší je někde úplně jinde.

  Po čtvrtém kole se v čele osamostatnil Honzík Kurčík s plným počtem bodů. Následuje ho smečka tříbodových – dívčí duo Míša H. a Míša Š, Honzík, Jiřík H. a Vojtík T. Trochu bojujeme s rychlostí a pak přehlížíme jednotahové maty. Inu proto ten turnaj hrajeme, abychom hráli a hráli a hráli a……

  Blížíme se do finále, po 6. kolech je na čele stoprocentní Honzík K., kterému by tak s největší pravděpodobností nemělo vítězství uniknout. Bod ztrází domácí Honzík, dva body pak kvarteto Vojtík, Jiřík, Míša Š. a Pepča Machulka, který v úvodu chytil „malou rošádu“, aby se v závěru ještě zvednul.

  Sedlišťák byl turnajem Jeníků. První vyhrál bez ztráty kytičky, druhý pak ztratil jen jedinou a to právě ve vzájemném duelu. Pěkná jízda kluci :-) . Bronz bere šikovná Míša Šedá, která jej vybojovala ve vzájemném duelu s Jiříkem Hrochem, poté co své partie prohráli i další adepti Pepča a Vojtík. Ti však měli proti sobě Jeníky :-) .

  Stejně jako v posledních turnajích tak i v celkovém pořadí seriálu si medaile rozdělily děti spravedlivě, neboť každý z oddílů získal po jedné. Minule to Standa komentoval slovy: „To prostě nevymyslíš“, ale jak je vidět, naše společné turnaje mají prostě férového ducha :-) . Tak brzy zase někde naviděnou.

Konečné pořadí:

Pořadí0

Konečné pořadí seriálu:

Pořadí

2 komentáře(ů) k příspěvku Sedlišťák II.

Napsat komentář