Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Sedlišťák 2

Vašek obhájil prvenství

sachylogo_02  Dnes 14.11.2017 probíhá druhý turnaj s názvem Sedlišťák. Připomínáme, že v prvním turnaji zvítězil Václav Vojíř a Michal Pech byl druhý mezi mladšími, takže je na co navazovat. Chodov vyslal do bojů osmičku hráčů: Václav Vojíř, Jakub Červenka, Tomáš Kratochvíl, Tomáš Wildhaber, Tomáš Orava, Michal Pech, Martin Soukup a Honza Kurčík. Do N. Sedla dorazilo 15 hráčů, kolem 14 hodiny budeme znát vítěze, tak nám držte pěsti :-) .

Tabulka hráčů s výsledky:

jméno 1 2 3 4 5 6 7 Body Pořadí Mladší
Vašek 1  1  1  1  1 0 1 6     1
Honza 1  0,5  1  0  0 1 0 3,5     10
Martin 0  1  0  0  1 0 1 3     12
Tom K. 1  0  0  1  1 0 1 4     8
Kuba 1  0  1  0  1 0 1 4     6
Tom O. 1  1  0  0  0 1 1 4     7
Tom W. 1  0,5  1  0  1 0 0 3,5     11
Míša 1  0  1  1  0 1 0 4     4     1

WP_20171014_14_13_17_Pro

Chodovský tým bez vítěze, ten se zatoulal :-)

  V prvním kole potěšil jasnou výhrou Vašek proti Pepčovi Machulkovi a Tomáš O. proti Honzíkovi. Tato partie trvale suverénně nejdéle. Vzájemný duel svedl Martin s Honzou.

  Ve druhém kole se potkali naši hned třikrát, Vašek s Kubou, Tomáš W. s Honzou a Tomáš O. s Tomášem K. Poslední duely sehráli Tom s Honzou, kde Honzík nedokázal v dámské koncovce uplatnit pěšce, protože soupeř dobře bránil neustálými šachy dámou. Vašík vyhrál prohranou partii díky času, jinak zajímavá partie.

  Třetí kolo svedlo dohromady opět tři dvojice, tentokrát Honzu s Tomášem O., Tomáše K. s Tomášem W. a Martina s Míšou. Nejdelší partii kola sehrál opět Vašek, tentokrát soupeře přepočítal a vyhrál matovým útokem. Jako jediný tak má 100% bodů.

  Překračujeme polovinu a proti sobě usedají Vašek s Honzou a Tomáš O. s Míšou. Tomáš O. dnešní turnaj začal výborně a teď, jako by mu došel dech. Opět to hraje povrchně. Inu rychlost není vždy výhodou. Naopak Kuba stahuje kalhoty (vzdává partii), když je brod ještě hodně daleko. Škoda.

  Páté kolo už napoví, kdo si dělá ambice na výhru. Vašek zatím neopustil první desku a tak se jej pokusí sesadit Míša. Honza hraje s Kubou. Vašek vyhrál, ale Míša mu dal pěkně zabrat. Hezká partie :-) . Po pěti kolech má Vašek 1,5 bodu náskok na trojici pronásledovatelů, mezi nimiž je Tomáš W. Dva body na děleném 5. místě ztrácí Kuba, Míša a Tomáš K., Honza ztrácí další půl bod. Všichni ještě mají šanci na medaili.

  Předposlední kolo mimochodem napoví, jestli medaile cinkne Kubovi nebo Míšovi, které svedl los dohromady. Další duel je mezi Tomášek O. a Martinem. Vašek se už viděl vítězem, ale ejhle, novosedelský Honzík mu vrazi mat, než bys řekl švec. Stále to má ale ve svých rukách, když až ve třináctém zápase poprvé zakusil hořkost porážky :-) . Spokojenější bude po 6. kole spíše Míša, který v rozhodujícím okamžiku využil Kubovo nepozornosti, když ten přehlédl možnost dvojího úderu a Míša tak partii dovedl do koncovky, kde Kubovi již podruhé spadl čas. Dlužno dodat, že některé pozice jsou hodně zajímavé a je dobře, že si děti mohou podobné turnaje zahrát.

  Poslední kolo svedlo Tomáš W. proti Kubovi. Jinak Vašek bude hájit prvenství a na medaili tvrdě dotírá ze čtvrtého místa Míša, který patří do mladší kategorie. A jak to dopadlo??? Vašek Jirku přepočítal v kombinaci s výměnou několika lehkých figur a finálním dvojím úderu na krále a dámu. Partii a tím i vítězství v turnaji si již nenechal vzít. Kuba s Tomášem vzájemnou partii vzali jako blicku a velmi rychle přešli do rovné koncovky. Tam však Tomáš hrál zbytečně zbrkle a dal tak soupeři šanci trestat. Ten nabídnutou šanci využil. Martin si připsal bodík po zisku materiálu, když dokázal najít matový motiv. Naopak Honza neudržel na uzdě Fandu a partii prohrál. Tomáš Kratochvíl vyhrál a 4 bodíky ho posunou určitě nahoru. Nejdelší partii sehrál s novosedelským Honzíkem Míša a partie to byla parádní, dlouho velmi vyrovnaná se zajímavými momenty. Uteklo mi, kdy Míša přepočítal nebo využil chyby soupeře, ale koncovka těžkých figur s věží víc byla příjemným překvapením. Náročnou koncovku Míša nakonec nezvládl, snaha figury umístit na jeden sloupec s cílem dát mat byla správná, ale nesmí se zapomínat na chybné ústupy králem. Škoda, za partii však Míša zaslouží pochvalu :-) .

  Organizátor připravil ještě doprovodné soutěže, co bylo prima :-) . Ve střelbě na bránu byl Tomáš O. třetí, v hodu na cíl zvítězil Kuba před Honzou. Vedle vítězů obou kategorií si třetí pohárek odnesl šťastlivec „losovačky“ a tím byl domácí Míša Kapr. Zbylá dva si vezeme domů my :-) . Míša ještě vyhrál los o speciální cenu, kterou byla sekačka na trávu. To bude mít maminka radost.

WP_20171014_14_17_24_Pro

Napsat komentář