Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KP II

Start do Krajského přeboru II se vyvedl

TJ Sokol Teplá – ŠK Spartak Chodov 0:8 (partie)

sachylogo_02  V prvním kole  KS II jsme zavítali do nejvzdálenějšího místa soutěže, a to do Teplé. S naším dnešním soupeřem jsme hráli v posledním kole loňské soutěže, neuběhlo tedy ani půl roku a soupeř měl možnost odvety, tentokrát v domácím prostředí.

 V Chodovském týmu skončily po sezoně dvě opory předních šachovnic Standa a Boris, mnoho toho zřejmě kvůli studijním povinnostem nenahraje ani Petr. Ještě kvůli dalším několika absencím  tak svojí premiéru v A-týmu dnes měli Honza Kurčík na sedmé, a Kuba Červenka na osmé šachovnici.

  Na debutantech však nebyl znát ani náznak nervozity, a byli to právě oni, kdo nás poslal do rychlého vedení. Kuba se nezalekl svého o mnoho let staršího soupeře, rozebral ho prakticky už od zahájení. Nakonec soupeř vzdal, kdy jeho materiální ztráty byly již obrovské. Honza hrál také aktivně, nátlakovou hrou donutil soupeře k chybám, a také ke ztrátě materiálu a pozdější kapitulaci. Po cca hodině hry vedeme tedy 2:0. Na 3:0 zvýšil Honza Stuška na šesté šachovnici, kdy využil soupeřovy pasivní hry, a přímým útokem rozhodl partii. Na 4:0 zvýšila má maličkost, v zahájení jsem získal pěšce, avšak za cenu opožděného vývinu. Pěšce jsem pak po chybce vrátil, soupeř ale přišel o útok, a po chybě přišel o figuru, a po několika dalších tazích se pak vzdal. Na 5:0 zvýšil Přemek, jeho partie byla dlouho vyrovnaná, v koncovce pak získal pěšce, a následně soupeři předvedl, že střelec při hře na obou křídlech bývá silnější než jezdec,  a také jaká je síla v krytém volném pěšci. Na 6:0 zvýšil Patrik, kdy se mu při přechodu do koncovky podařilo získat pěšce. V koncovce měl na rozdíl od soupeře aktivního krále a jeho jezdec taky byl lepší než soupeřův střelec. Na 7:0 zvýšila naše jednička Pavel. Pavel tlačil těžkými figurami na obranu soupeře, ta však dlouho odolávala, ale nakonec Pavel našel cestu k prolomení  vpádem svého jezdce do soupeřova tábora. Poslední partie dne byla skutečně dlouhá, a bylo to jak na houpačce. Naše nová posila Robert se dostal nakonec do vyhrané pozice, nepokračoval však přesně, vidličkami přišel o dámu, a vypadalo to, že se soupeři podaří získat čestný úspěch, a dojde tedy ke stejnému průběhu jako v loňském zápase, kdy soupeř bodoval až posledním utkání. Robert se však nevzdal, využil možná i ztrátou koncentrace Kuby Kačírka jeho špatného ústupu králem. Po té jeho perfektně spolupracující jezdec a střelec  dotlačili pěšce do dámy. Nakonec Robert rozhodl matovým útokem a pečetil konečný stav na 8:0 v náš prospěch. Partie je k dispozici k přehrání s Pavlovo komentářem mna konci článku.

  1. Klepal Martin- Randák Pavel  0-1
  2. Valečka Karel - Frai Patrik 0-1
  3. Kačírek Jakub -Radics Robert 0-1
  4. Haftar Bohdan – Vávra David 0-1
  5. Dědouch Pavel – Stuška Přemysl  0-1
  6. Horna Sáva -Stuška Jan -0-1
  7. Srp Pavel -Kurčík Jan  0-1
  8. Voškovský Zdeněk - Červenka Jakub  0-1

 

5 komentáře(ů) k příspěvku KP II

Napsat komentář