Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Krajský přebor mládeže

Vašík s předstihem vyhrál kvalifikaci KP

(pořadí KP po 2. turnajích U10U12U14 a U16)

WP_20171209_16_54_15_Pro  Druhý turnaj v rámci seriálu KP mládeže jednotlivců dnes hostí Nové Sedlo. Probíhající chřipková epidemie trochu pročesala startovní listiny. Z našich se nemohli zúčastnit ti nejmladší Nicolas Mikhailovski a na poslední chvíli ulehl také Aleš Zrůst. Na druhém podniku se tak představí 11 našich borců. Mezi nejstaršími mazák Jirka, ve „čtrnáctkách“ nejsilnější zastoupení Vašek, Tomík W., Honza, Tomáš O., Matěj a Martin, ve „dvanáctkách“ Kuba, Míša, Tomík K. a premiéru si dnes odbude Filip. Zopakují kluci bednu z K.Varů?

  V 10:30 hodin bylo odstartováno 1. kolo a my vám budeme průběžně aktualizovat výsledky chodovských šachistů. Tradičně v Novém Sedle mají děti možnost po skončení partie sledovat pohádky anebo si zasoutěžit, takže pořadateli se daří v hracích místnostech zachovat klid a to je paráda. Palec nahoru :-) . V kategorii U14, kde máme hned šest zástupců je nasnadě, že bude docházet k jejich vzájemným duelům. První dva přišly na řadu hned na úvod. Vašík narazil na Martina a Honza na Matěje.

  Druhé kolo se neobešlo bez slziček, neboť Míša přehrál lídra kategorie Peťana Špičku o věž, ale v koncovce chyboval a partii prohrál. Smutnit nemusí, chyby jsou v šachu potravou pro zlepšení. Míša si ověřil, že se nemusí nikoho bát a šachy si může užívat. Jinak pro Martina se stává turnaj oddílovým přeborem, po Vašíkovi dostal Tomáše O. Podobně jsou na tom Honza a Vašek, kteří si to rozdali také mezi sebou. Rychlost tempa se projevuje pomalu v rozdělování turnaje, neboť mladší již začínají třetí kolo, přičemž starší ještě hrají druhé. Na další kolo se nám zatoulal Filip. Najít ho však nebylo těžké, lítal s florbalovou holí po tělocvičně :-) .

  Ve třetím kole se Míša rychle oklepal a svůj první bod na prvním turnaji si připsal Filip :-) . Kluci se již chystají na další kolo, ale „staroši“ stále dlí v tom druhém. Inu využívají čas do posledního zbytku. Jirka mezitím sehrál pěknou partii s Honzou Očenáškem a remíza jde na vrub horšímu času, stejně jako Jiřík se s časem často pere Matěj. Tomík W. v koncovce urval půl bod, přestože hrál s jednou věží proti dvěma.

  Před obědem dohrály mladší kategorie čtvrté kolo a svět div se, Filip uhrál další bod a ještě se stihl zajímat, kdy mu zase otevřou tělocvičnu :-) . Zato třetí kolo ve „čtrnáctkách“ svedlo Vašíka s Tomášem O. na první, Honzu s Tomášem W. na třetí desce a také Martina s Matějem. Vzájemný duel také čeká Kubu s Míšou…. Vašík vyhrál a po třech kolech má plný počet bodů, špatně si ale nevedou ani ostatní. Míša je nyní v laufu a po další výhře bude hrát o úplné čelo.

  Tomáš O. turnaj pěkně rozehrál a ve čtvrtém kole neměl daleko k třetímu bodu, ale osud tomu nechtěl. Ještě stále má ale Tomáš šanci uhrát výsledek, který by ho udržel v boji o finálový turnaj. Nahoru se dere Honza, další adept na finále. Kubík remizoval s Peťanem a Míša s Jiříkem Hrochem a v posledním kole mají stále o co hrát. Bodíky za umístění do celkové tabulky se budou hodit.

  Poslední kolo již dohrávají nejmladší. Hokej není tak dramatický, jako tady šachy. A pak že je to nudný sport :-) . Kuba a Tomík K. splnili očekávání a připsali důležité bodíky, Filip to ještě jednou zkusí, ale dnes má již splněno a Míša si má poslední kolo hlavně užít. Hraje na první desce s vedoucím Járou Kodetem. Vašík je ve věžové koncovce se šesti pěšci proti Šimonovi Pastierikovi a pokud koncovku zvládne, bude mít řádně našlápnuto k výhře v turnaji. Tomáš O. teď Pepčovi Machulkovi sebral po chybě dámu a bod by měl být jen otázkou času…. a je, Tom má třetí bodík :-) . Třetí bodík právě hlásí od dveří Filip, to je paráda a hned na to snižujeme proti Kanadě :-) . Náladu si spravuje Tomáš W. i Matěj, kteří hlásí bodový úlovek. Vašík s Míšou a Jirkou stále v zápalu boje…. Míša sice prohrál, ale dnešní turnaj se mu povedl. Vašík remízovou koncovku vyhrál a stojí si velmi dobře.

  Vašík v zahájení 6. kola rychle matoval. Ten kluk doslova baží po výhře :-) . Je fajn, že bodíky posbírali i další kluci v této kategorii a určitě tak mohou být spokojeni všichni. V posledním kole Vašík narazil na Tomáše W., partii dobře založil a po zisku čtyř pěšců naklonil výrazně ve svůj prospěch. Zápas si již nenechal vzít a se ziskem 6,5 bodu vyhrál, jak kategorii U12, tak s předstihem i celou kvalifikaci. Do květnového finále půjde z prvního místa :-) .

Výsledky:

U16 – 8 hráčů 1 2 3 4 5 6 7 body místo
Jirka Ulč  1  0,5  0  1  0  1  0,5 4  4.
U14 – 13 hráčů 1 2 3 4 5 6 7 body místo
Václav Vojíř  1  1  1  0,5  1  1  1 6,5  1.
Martin Soukup  0  0  1  0  1  1  0 3  10.
Jan Kurčík  1  0  1  1  0  0,5  1 4,5  4.
Tomáš Orava  1  1  0  0  1  0  1 4  5.
Tomáš Wildhaber  1  0,5  0  0  1  1  0 3,5  8.
Matěj Štefka  0  0  0  1  1  0 2  12.
U12 – 22 hráčů 1 2 3 4 5 6 7 body místo
Jakub Červenka 1  1  0  1  0  0,5  1 4,5  4.
Michal Pech 1  0  1  1  1  0,5  0 4,5  5.
Tomáš Kratochvíl  1  0  1  0  0  1  1 4  8.
Filip Francouz  0  0  1  1  0  0  1 3  15.
Celkem klub 8 4 6 6,5 6 6,5 6 43,5

  Úspěšný krok k postupu do finále dnes udělal Kubík, který má součet 63 bodů a průběžné třetí místo mu na finále již stačí. Rovněž Míša zabojoval a dostal se se ziskem 50 bodů na 6. místo, když mu na záda dýchá Tomík K. jen s dvoubodovou ztrátou na 7. místě. Vašík má již splněno :-) a pozor, v kategorii U14 po 2. turnajích máme na postup kromě Vašíka další 3 hráče (Tomáš W., Tomáš O. a Honza). Pravda, budou muset ještě v Chebu zabojovat, ale rozehráli si to kluci moc pěkně. V nejstarší kategorii určitě si postup pohlídá Jirka, kterému budou vážné partie svědčit rozhodně více.

Vašek NS

 

Zleva: druhý Jindřich Tegda (Tietz), první Vašek Vojíř (Spartak) a třetí Šimon Pastierik (ŠK KV)

 

Jeden komentář k příspěvku Krajský přebor mládeže

Napsat komentář