Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KP II družstev

ŠK Spartak Chodov A – Olympie Hroznětín A 3,5:4,5

sachylogo_02   V  sedmém kole krajské soutěže jsme přivítali družstvo Olympie Hroznětín. K zápasu jsme nastupovali značně oslabeni, poté co skončil Pavel, nehrál již tradičně Patrik, dále nemohly nastoupit další dvě opory předních šachovnic Martin a Přemek. Přesto se mi podařilo poskládat sestavu, která rozhodně nebyla bez šancí, i přesto, že soupeř na nás kromě Láďi Janouška přijel s tím nejsilnějším co má.

  Zápas se pro nás začal  vyvíjet velmi dobře. Honza Stuška na sedmé se dostal z menších problémů ze zahájení, a poté velice pěkným obratem získal nejdříve kvalitu, a pak i celou dámu za věž. Vedeme 1-0. Tou dobou už i Marcel na čtvrté má figuru (ani nevím jak se mu to povedlo, a to jsme seděli vedle sebe :-). V problémech je naopak Vašík Vojíř na osmé, ostatní šachovnice rovina. V dalším průběhu zápasu Jirka Ulč na šesté získává pěšce a jde do vyhrané koncovky, a Vašík na osmé se dokázal dostat z totálně prohrané pozice, kterou soupeř mohl vyhrát na několik způsobů. Zřejmě dobré pozice na několika šachovnicích (včetně té mojí) přimělo Roberta možná trochu předčasně kývnout na soupeřovu nabídku na remis. Stav je 1,5:0,5. Po té se však karta zápasu začala obracet, a naše pozice se pomalu začaly hroutit. Jirka  Ulč měl už dva pěšce, ale nechal stát svého jezdce, a s figurou méně se už blbě hraje. Je vyrovnáno. Já jsem také ztratil svojí výhodu ze zahájení, Petr ztrácí pěšce a stojí všelijak, Vašík nadějnou pozici také neudržel a je prohraný. Jako další partie skončila právě Vašíkova, a soupeř jde poprvé v utkání do vedení. Ne však na dlouho, protože Marcel jako zkušený matador ví jak se hraje když má figuru navíc, zjednodušovat a zase zjednodušovat. Stav je 2,5:2,5 a zbývají poslední tři partie a to moje, Petrova a Moniky na páté. Monika dnes hrála dobré utkání, otevřela si g sloupec k útoku, ale  nakonec její soupeř byl přeci jen rychlejší  a rozhodl prudkým útokem v centru, kde Moniku přetlačil. Nutno však dodat, že Monika dnes měla velice silného soupeře KM Roberta Sýkoru, po Martinovi Mestlovi zřejmě nejsilnějšího z Hroznětínského družstva.

  Prohráváme 2,5:3,5. Naději pro náš tým ještě vykřesal Petr na první, když se dokázal dostat z již prohrané věžovky, a poslední fázi zápasu se dvěma pěšci dole hrál naprosto přesně (analýza Dr. Fritze jak mi sdělil Petr během našeho telefonického hovoru), a partii dotáhl i s trochou štěstí k remíze. Prohráváme tedy 3:4 a poslední zbývá moje partie. Moje pozice je rovná, soupeř má hodně silného jezdce, a logicky mi nabízí remízu, kterou jsem za dané situace nemohl přijmout. Bohužel nakonec ani já jsem se nevyvaroval minele. Soupeřova dáma pronikla do mého obranného postavení, a můj jezdec byl přišpendlený na první řadě. Což vyústilo ve ztrátu dvou pěšců. Poté co přemýšlím, že skloním svého krále a nebudu se víc trápit, přichází opětovná nabídka na remízu, kterou už jsem ,,musel,, přijmout. Prohráváme tedy 3,5:4,5, a připisujeme si v roce 2018 druhou smolnou a nejtěsnější porážku.

Čaloun Petr - Mestl Martin  1/2

Radics Robert -  Grieč Milan 1/2

Vávra David- Tamáš Imrich  1/2

Vlasák Marcel - Čornyj Milan 1-0

Kurčíková Monika - Sýkora Robert  0-1

Ulč Jiří - Ornet Tomáš  0-1

Stuška Jan -Friesecký Tomáš  1-0

Vojíř Václav - Fiala Rostislav 0-1

 

Napsat komentář