Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KS družstev

Zápas Chodov B – Tietz E skončil dělbou bodů

WP_20180204_11_28_16_Pro  V neděli jsme v rámci 6. kola KS družstev doma přivítali z KŠ Tietz „E“. Domácí prostředí a dostatek hráčů nám umožnilo nasadit kompletně mladé hráče. Soupeř to má podobně, jen nutnost řidiče k zajištěn dopravy velí nominovat na zápas i jednoho dospěláka. Vzhledem k nemoci kapitána, touto osobou byl na poslední chvíli nominovaný Jiří Hroch, st., takže Kuba si dnes zahraje na první desce s borcem 2000+.

  Zápas byl odstartován s malým zpožděním a důrazem na pomalou hru. Zahájení sehráli obstojně Kuba, Vašík a Tomáš W., problémy má Míša, kterému soupeř vylákal krále do středu šachovnice a Tomáš O., který jednotahově z nepozornosti odevzdal figuru už v 5. tahu. Zatímco Míša ještě bojoval, Tomáš O. po 45 minutách kapituloval. Stav 1:1 zařídil pohotově výhrou Tomáš W. Ten získal ze zahájení aktivitu, znemožnil soupeři rošádu a partii dovedl k cennému bodu. Po hodině hry je stav zápasu 1:1, Míša však již čeká na to, odkud přijde mat. Dnes ráno se na mu šachy moc nechtělo a na hře je to vidět. Vašík s Kubou hrají uvážlivě.

  Šachy občas přináší zvraty jako život sám a tak nakonec Míša přináší bod. Jiřík jej dnes přehrál a partii sehrál moc pěkně. Přechodně obětoval figuru, aby získal iniciativu, vylákal krále a pak úřadoval. Bohužel pro něj se neudržel euforii na uzdě a přehlédl mat na poslední řadě. To se může stát, když se člověk již vidí v cíli a u dětí to není tak nezvyklé. Kuba statečně válčí s figurou méně, ale partie je to pro něj cenná. Vašík hraje věžovou koncovku se střelcem proti jezdi a pěšci 5 na 5. Soupeřovo izolák dává Vašíkovi lepší vyhlídky, tato partie rozhodne o výsledku celého zápasu.

  Utkání končí smírně. Kubík dle předpokladu prohrál a Vašík se spokojil s remízou, nechtěl družstvu způsobit případnou ztrátu. Je to škoda, protože na téhle koncovce by se hodně naučil.

Napsat komentář