Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Šachový tábor finišuje

Táborák zakončil tábor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    Budíček, rozcvička, hygiena, úklid pokoje a snídaně. Prostě standardní táborové ráno. Dnešní poslední přednáška byla pro děti zkrácena, což všichni uvítali. Před obědem tak zbyl prostor na slibovanou simultánku s Lukášem, který dokázal „oběhat“ 12 šachovnic za hodinku a 10 minut. Slušný výkon. Cenný skalp si připsal Arťom a na konečných 10,5:1,5 korigoval v pěšcové koncovce Zdenda.

  Odpolední program obstaralo poslední kolo turnajů a finiš měla i táborová hra završená hledáním pokladu. Po vyhlášení výsledků přišel na řadu očekávaný táborák, vuřty a kytary. A protože šachisti mají pro strach uděláno, dočkali jsme se i noční stezky odvahy. Ale pěkně po pořádku. Lesní olympiáda nás dovedla k posledním indiciím a nastalo zběsilé hledání sladkého pokladu. Dalo to sice fušku, ale nakonec se ho Tadeášovi podařilo najít tam, kde snad před tím byli úplně všichni. Inu je to o důslednosti. Příprava táboráku proběhla v klidu, nikdo si ruku neusekl a děti vám tak vrátíme celé :-) .

  Opékání špekáčků, kytary a zpěv a pak noční stezka. Mezi tím nás opustil Lukáš, který odjel domů, neboť zítra jej od 10:00 hodin čeká v Pardubicích trenérská zkouška na 2. třídy. Tak hodně štěstí a držíme pěsti. Kdo se bál, mohl na pokoj, kdo zlobil, musel na pokoj a kdo má pro strach uděláno, vyrazil do místních lesů za dobrodružstvím. Chodilo se po dvojicích a místo strašení jsme nechali volnou působnost dětské fantasii, která zařídila vše za nás :-) . Temnými lesy, podle svíček, zdolali stezku i ti menší, Toník, Pepča či Vojta. Nejmladší z nich dokonce protestoval, že spát v čtvrt na dvanáct je dneska prostě hřích :-) . Tak dobrou noc a zítra na viděnou.       

  Zhodnocení turnajů:

  A-turnaj po zásluze vyhrál Zdenda, nejvíce však svým výkonem a bojovností zaujal Standa, který jako jediný dokázal šlapat starším klukům na záda a pořádně jim zatápět. Škoda včerejší partie se Zdendou. Zpočátku dobře hrajícímu Arťomovi došel dech, přesto si založil základ na své první ELO. Nejspokojenější bude vítěz turnaje, který si připíše 22 bodíků do ela, stejně jako třetí Standa, ten zapisuje +18. Ríšovi turnaj nevyšel hlavně proti hráčům VT, jinak připisuje shodných +18. Do plusu se nakonec dostala i Karin, která přišla o poslední kolo, ale může se těšit na +6 bodíků. Za dobré rozhodnutí lze považovat účast Arťoma a Páji v A-turnaji. Sice přišli o možnost vyhrát pohár, ale získali cenné body.  Arťomovi, který ke své škodě nehrál Karlovarský Open, nyní chybí 2 partie. Pájovi by podle našich propočtů mělo v září vyjít 1326.   

  B-turnaj vyhrála logicky Blanka, pořadí hráčů s VT však bylo velmi vyrovnané a o konečné podobě tabulky se rozhodovalo až v samotném závěru. Vojtovi nevyšel závěr, čehož využili oba Jakubové. Silný finiš měl i Pepa. Na 4.VT dosáhli tito hráči: Jakub Kačírek, Jakub Šťastný a Josef Řezáč. Záleží na trenérech v oddíle, zda uhranou třídu nechají hráčům zapsat.

FOTO

Konečné výsledky turnaje A a turnaje B

2 komentáře(ů) k příspěvku Šachový tábor finišuje

Napsat komentář