Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KPD MŽ

Mladší žáci jsou bronzoví

(výsledky)

KPDMŽ2017  Úderem desáté hodiny odstartoval mladším žákům krajský šampionát družstev, který letos hostí místní šachklub Tietz. Do turnaje se přihlásilo 8 družstev, což je snad pro pořadatele nejoptimálnější počet. Naše město reprezentuje pětilístek statečných ve složení Vašek, Tomáš W., Kuba Č., Míša a Šárka. Kapitán Vašík se zhostil role kapitána a tím i losujícího zástupce. Bohužel nebo bohudík nám vylosoval cestu po které hned v úvodních kolech narazíme na největšího favorita- áčko domácího Tietzu.

Je dobojováno. Titul přeborníka si o parník zajistil výběr KŠ Tietzu „A“, který v turnaji nenašel přemožitele. Stříbrnou příčku vybojovali děti z Nového Sedla a bronzová medaile putuje do Chodova. Brambora tentokrát zbyla na ŠK Karlovy Vary a na dalších místech se umístili rezervy karlovarských týmů. Nyní čekáme na vyhodnocení turnaje a následně zamíříme domů. Dojezd očekáváme kolem půl páté.

7. kolo KŠ TIetz „D“ -ŠK Spartak Chodov 1:4

V posledním kole si musíme pohlídat soupeře s písmenem „D“ u názvu, ale pozor zdání a název klame, soupeř rozhodně není v pořadí domácích družstev čtvrtý. Naopak připsal si již tři výhry a my ho nesmíme podcenit.První bod  zajistil kapitán Vašík. Získal materiál a svoji výhodu dále stupňoval. Hezkého obratu s ukázkovým matem dosáhl Kuba a třetí bod přidal opět po hezkém útoku Míša. Třetí bod nám zajišťuje bronzovou medaili, ale o skóre bojují ještě Šárka s Tomášem. Naší hráčce se bohužel poslední partie nepovedla naopak vítězství si užil Tomík,

6. kolo ŠK Spartak Chodov – ŠK Karlovy Vary „B“ 5:0

Zatím co na jiných stolech zuří bitva o první místo dvě místa mezi Tietzem a Novým Sedlem, naši hráči se soustředí na udržení průběžné bronzové příčky. Soupeř nám opět usnadnil úlohu díky dvěma kontumacím.Kromě páté šachovnice jsme brali bod i na šachovnici první. Další bod přidal po velmi rychlé až zběsilé jízdě Míša a vzápětí i Kuba. Poslední bod přidal opět po dlouhém dumání Tomáš.

5. kolo ŠK Spartak Chodov – KŠ Tietz „B“ 5:0

Po výborném guláši pokračuje turnaj duelem s tietzovskou rezervou.  Přestávka nejvíce svědčila naší nejmladší sekci. Míša i Šárka slavně zvítězili a zvedli tím motivaci i ostatním členům týmu. Po chvíli přibíhá rozjásaný Kuba, který soupeřčino přehlédnutí tvrdě potrestal ziskem dámy a později i ziskem partie. Poměrně snadno přidal další bod Vašík a po velkém boji i Tomáš.

4. kolo ŠK Karlovy Vary „A“ – ŠK Spartak Chodov 0,5:4,5

Náš soupeř nám již na úvod poskytl výhody kontumačního bodu a Šárka si tak může trochu odfrknout od šachového maratonu. Důležitá bod vybojoval Míša, který se dnes rozhodl, že mi přivodí během jedné partie několikrát infarkt. Nejprve přichystal vidlička na dámu avypadalo to dobře, pak však postupně opět odevzdával figurky až mu zbyla pouze výhoda kvality věže za střelce. Pak dvakrát nevyužil možnosti dvojtahového matu, aby následně umožnil soupeřce získat věž. Ani ta této nabídky nevyužila a tím se porazila sama. Za stavu 2:0 získal rozhodující bod Tomáš, který z figurou méně nachystal soupeři  matovou past. Další bod připojil Kuba. Náš mladík se nerozpakoval po zisku pěšců vyměnit figury a rozhodnout v koncovce.

3. kolo ŠK Spartak Chodov – ŠK Nové Sedlo 2:3

Třetí kolo se neslo ve znamení přehlížení figur, kterým se nevyhnula Šárka, Míša a také Kuba, který s figurou více odevzdal věž. Avšak zatím co posledně jmenovaný dokázal svou situaci ještě zvrátit naši benjamínci již stejný kousek nedokázali. Vašík jako správný kapitán vrátil našemu družstvu naději, ale v poslední partii začíná chybovat i Tomík a po chvíli musíme k výhře blahopřát soupeři

2. kolo KŠ Tietz „C“ – ŠK Spartak Chodov 1:4

V dalším kole jsme si bodově spravili chuť a po zásluze vyhráli. K lepšímu skóre zabránila chyba v posledním dohrávané partii. Šárka přehlédla napadenou dámu v partii, ve které dominovala.Chlapecká enkláva bojovala na jedničku s hvězdičkou a svým soupeřům nedala ani na chvíli šanci k zisku bodu

1. kolo ŠK Spartak Chodov – KŠ Tietz „A“ 0:5

Náš první soupeř nás nenechal na pochybách o svých ambicích. Šárka proti Vojtovi Tegdovi bojovala, leč převaha věku a zkušeností byla příliš markantní. Pěkně rozehranou partii ztratil Míša proti Míše Šedé. Pěšce navíc z úvodu neudržel a navíc umožnil soupeřce vniknout do své obrany, což bylo smrtelné. Ledabylý úvod se nevyplatil Tomíkovi, který proti Jindrovi Tegdovi přišel o figuru, navíc soupeř nekompromisně zaútočil na krále. Za rozhodnutého stavu drží hezké pozice Vašík a Kuba a jsou to poslední partie, které se ještě hrají. V závěru Kubík v koncovce nestejných střelců, přehlédl odšach a také Vašík nedopočítal výměny při vzájemných vazbách a přišel také o figury. Další vývoj utkání, byl již pouze o uplatňování výhod, ve kterých soupeř nezklamal. Výsledek 0:5 je nakonec k předvedené hře příliš krutý.

 

3 komentáře(ů) k příspěvku KPD MŽ

Napsat komentář