Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Mistrovství Čech mládeže

Výlet do Liberce byl parádní

PA270164

Men in black

  Po čtvrtečním výletu části výpravy do Liberce (fotky jsou u předešlého článku), který se opravdu povedl, pokračoval turnaj ve svátěčním dnu již osmým kolem. Mistrovství se tak blíží do svého závěru. Z našeho kraje živí šance na postup Petr Špreňar a Kubík Kůsa a my jim přejeme, aby to klaplo. Ostaní bojovníci se pokusí určitě ještě urvat nějaký ten dílčí úspěch a nasbírat pár cenných zkušeností před krajským přeborem, což se týká především těch mladších. Na trní zůstává určitě i Lukáš, jehož několik svěřenců je ve hře o postup, ale nikdo nemá ještě nic jisté a jak dobře víme, na konci podobných turnajů hraje důležitou roli především psychika. Takže klidou mysl a velkou touhu, neboť jen ta dokáže překonat strach :-) .

  V místě mistrovství nejsou problémy jen s jídlem, dokonce se prý vrací zájemcům i stravné, ale také jsou problémy s wifi, takže Milošovo perfektní komentáře v zápiscích budu dopněny, jakmile dorazí. Už se na ně těším a myslím, že nejsem sám :-) .

  Milošovo zápisky z Harrachova – 7 .den

  Standa se dnes za černé dostal pod tlak bílých figur a v podstatě byl nucen obětovat kvalitu. Ukázalo se však, že v nastalé blokované pozici černý jezdec plně vyváží bílou věž. Jedinou nadějí bílého by bylo nějaké agresivní otevření královského křídla, ale k tomu se bílý neměl a raději nabídl remízu. Dobře ubráněná partie! Ríšovo partii jsem opět viděl jen z povzdálí. Střední hra se jevila vyrovnaně a soupeř se postupně dostával do časové tísně. Nakonec to bohužel dopadlo Ríšovou prohrou.

  Monča dnes dostala volno, které se jí určitě hodilo. Dopoledne alespoň pomáhala Majce s nákupem lístků do sklárny, kam Majka, Monča, Kubíka a Vašík odpoledne zamíří. Kubíkovi dnes los přihrál karlovarského Honzíka Očenáška, což znamená i první (a snad i poslední) chodovsko-karlovarské derby za šachovnicí. Honzík opět zvolil Královský gambit a hned od začátku se hrálo na ostří nože. V nastalých komplikacích se lépe orientoval bílý a vyšel z toho s figurkou navíc. Pak však místo vývinu figur zvolil závin, čehož Kubík parádně využil. Rozehrál své figurky a brzy našel velmi pěknou kombinaci, po které získal ztraceného jezdce zpět. Partie se tak ocitla ve vyrovnané střelcovce nestejnopolných střelců a výsledkem je zasloužená remíza. Škoda, že Kubík začíná hrát aktivně, až když má materiální ztráty.

  Vašík dnes černými rozehrál velmi zajímavou pozici, která byla nakonec na návrh soupeře dána za remízu. Nástrahy zahájení zvládl na výbornou a v závěrečné pozici měl Vašík dokonce o pěšce více a mohl získávat i kvalitu, jenže hroby soupeře vypadaly opravdu nebezpečně, takže asi nakonec správná remíza. Chválím, dnes to byl dobrý výkon.

  Z karlovarského okénka:

  Kubík dnes ustál zběsilý útok soupeře, posbíral potřebný materiál a partii dovedl bezpečně k výhře. Jindra dnes dobře zvládl zahájení, ale pak prohrál boj o e-sloupec a při snaze o jeho znovu dobytí utržil těžký taktický direkt v podobě ztráty věže. No a o partii Honzíka s Kubíkem Červenkou jsem již psal. I dnes tedy končíme na 50%. Jindra a Honzík se zítra ještě poperou o bod a pěkné umístění z prvního turnaje, Kubu čeká dřina v boji o postup (musí vyhrát). Jsem na to zvědav, bude to pěkný boj. Odpoledne jsme vyrazili do města navštívit cukrárnu. Kluci sice zatím neuhráli požadované 3/3, ale pohár si stejně zasloužili, protože jejich reprezentace klubu KŠ Tietz je více než důstojná, a to je potřeba ocenit především! Zítra nám držte palce :-) .

4 komentáře(ů) k příspěvku Mistrovství Čech mládeže

Napsat komentář