Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KV OPEN

Standa válí

sachylogo_02  Povedený týden má za sebou Standa Srba, když během právě ukončeného Karlovarského Open-u se v nabité konkurenci „otitulovaných“ soupeřů neztratil a obsadil skvělé 14. místo. V samostatném hodnocení Karlovarského kraje mu patřila dokonce 6. příčka a to náš (teprve patnáctiletý) mladík může žehrat na nepřízeň osudu v podobě nízkého pomocného hodnocení, které jeho výsledky ještě mírně zdevalvovalo. Největší uznání však zaslouží způsob, jakým kýženého výsledku dosáhl. Turnajový výkon 2037 a skutečnost, že body ztrácel pouze s hráči 2000+ mluví za vše.

  O tom, že účinkování na karlovarském turnaji není náhoda, svědčí další řada předcházejících úspěchů, kterými Standa orámoval celou letošní sezónu. Výsledky na první šachovnici v 1. lize mládeže (6 bodů z 10 při průměrném ratingu soupeřů 1778) a fakt, že mnohdy musel „lámat partie“ při nezdarech na nižších šachovnicích z něj učinil lídra a nepostradatelného člena našeho mládežnického týmu. Podobně se stal náš mladík pilířem „dopěláckého“ A družstva v KP II. Své schopnosti však naplno projevil coby host sokolovského Baníku při jejich vítězné jízdě nejvyšší krajskou soutěži, kde výrazně pomohl svým hostitelům k postupu do 2. ligy. Získaných 7 bodů z 8 partií, výkon 2106 a první místo v hodnocení šachovnice opět nepotřebuje komentář.

  Ve výkonnostním progresu mladého hráče se kromě efektivního tréninkového systému našeho klubu naplno pozitivně projevila také dlouhodobá spolupráce s trenérskou dvojicí Rudolf Hlaváč a Miroslav Eliáš (díky), která posunula našeho mladíka šachově výše.

  Závěrem nezbývá než Standovi pogratulovat a také popřát hodně zdaru ke zdolávání dalších výzev. První z nich je již blížíce se finále Krajského přeboru mládeže, které nadcházející víkend hostí Karlovy Vary.

Napsat komentář