Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119203Celkem:
  • 49Dnes:
  • 2253Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Stříbrná – 6. den

Bitva o Silver Creek City byla „maso“

Turnaje ovládli Kubíci

plakátek  Ranní rutina měla jen drobnou trhlinu, Jeníkovi došly síly a rozcvička tak dnes byla více něž klidná. Inu mladý běžec se často utaví před finišem. Zítra si ale reputaci určitě napraví. Komu to vůbec nevadilo byl Lukášek s Hajánkem, bez něhož by dneska na rozcvičku nedošel. Po snídani jsme absolvovali poslední přednášky. Tedy většina z nás, skupina A má jiný systém. Lukáš si na jednu poloviční přednášku odskočil k druhé skupině a za mě to vzal Jirka, abych se mohl juknout, jak se skupinou 1500 pracuje profík. Po obědě jsme vyhlásili vítěze Holand cupu a každý trenér ocenil tři hráče ve své skupině. Pochvalu ale zaslouží určitě všichni, protože trénovat v takovém pařáku a při takové zátěži, to chce výdrž :-) .

  Odpoledne se tábor přesunul do nám známého lesa, kde vypukla fyzicky nesmírně náročná hra. Perfektně připravená zábava měla několik cílů. Nezasvěcenému by se zdálo, že tím hlavním bylo děti totálně utahat. No, my zasvěcení víme, že je to utopie. Dítě je tvor, které silně připomíná Emila Zátopka, neboť beze zbytku naplňuje jeho životní motto: „Když nemůžeš, přidej víc“. Do tábora se tento tvor plouží, že by se každému ustrnulo a div by jej odnesl na zádech. To je ale zásadní omyl! Během 5 minut dojde k neskutečně dynamické obnově veškeré energie a vy jste zase na začátku. Prostě jste stále ti druzí :-) . Běhat po lese, sbírat na cizím území špionážní informace a přenášet je na papír a pak je šifrovat, protože půlku toho, co přečtete, zase zapomenete, je samo o sobě náročné. Ovšem když vás při tom ještě chytne stráž místního kmene, přidáte si 10 dřepů. Po pravdě, nevíme jestli se dětem po týdnu zlepší šachové dovednosti, ale fyzičku, tu budou mít určitě skvělou. Na rozdíl od vedoucích. Chytli jsme pár klíšťat, ale vždy jsme je lokalizovali včas a snadno se s nimi vypořádali. Zajímavější je fakt, že vedoucí vedou a to při početní disproporci vyvolává otázku. Jak je to možné? Hloubková analýza přinesla odpověď. Zatímco děti musí pořád někde soutěžit a sbírat indície a bizoní svitky, vedoucí se válí v trávě a pak se diví :-) . Než jsme opustili les, stihli jsme i lesní odpalovačku, kterou ovládli modří vedení Jendou. Zvolili výbornou taktiku pro rozstřel a tím porazili zelené, kde exceloval na odpalu tenista Kuba, kterému výborně sekundoval malý nahrávač Lukášek. Ti dva z 15 odpalů dali 14! No taktika je taky důležitá, jak ukázali soupeři.

  Před večeří jsme stihli ještě přetahovanou, která opět přinesla těžké souboje. Někteří padali na zadek, jiní na kolena a někdo lehčí třeba i lítal vzduchem. Pro svůj kmen prostě všechno! Závěr dne, který se nesl v parném klimatu obstaral finiš rapidových turnajů. Zatímco Open A dospěl do play-off, „béčko“ finišovalo posledními dvěma koly. Terezka vyzvala vítěze základní části Kubíka K. a měla právo volby barev, Kubíkovi zas stačila remíza. Neponechal však nic náhodě a potvrdil výhrou své nasazení. Druhé semifinále dokázal bílými vyhrát Adam a kvalifikoval se na úkor Jendy do finále. Dvojzápas o 5. místo skončil výhrou Martina 1,5:0,5. V průběhu turnaje si hráči zahráli fotbálek, hlavně ti, kteří končili partie rychleji, občas dokázali i dost minut natahat. „Já jsem v tom hodně dobrej“, znělo z hřiště, když se brankář chystal k výkopu. Na potřetí se podařilo míč vykopnout do území nikoho. Na otázku proč vykopává nikam odvětil: „No o to přeci jde“ :-) . A nyní bychom mohli psát o tom jak brankář generál dirigoval celý tým, aby po po chvíli dostal jesle a na chabý náznak kritiky rychle reagoval: „No co, udělal jsem chybu, ale jinak jsem dobrej“, a tak to šlo celý mač. Večer na poradě popis tohoto 10 minutového duelu vydal na 30 minut a někteří lehli pod stůl. Přepsat se to nedá, to se musí zažít. Na táboře nám roste nový trenér Sparty :-) .

  Turnaj B měl dramatické rozuzlení, když před posledním kolem se o vítězství rvali pětibodoví Kuba Č., Jiřík Ulč a Peťan, který ztrácel půlku. Čtyřbodoví hráči, Vašík, Honza O., Tomík K., Míša a Jindra již museli věřit pouze na štěstěnu, aby se dostali na bednu. Šance však umírá poslední. Vašík v posledních kolech prohrál s tréninkovými parťáky Kubou Č. a Míšou, což jej stálo medaili a pravděpodobně i zlato. To získal pěkně hrající Kuba Č., i když za poslední partii by zasloužil vytahat za uši….a dvakrát! Jirka prohrou s Peťanem právě tomuto hráči přepustil stříbro a na bronz se finišem dostal Honza O. Souběžně v „áčku“ vrcholil boj o nejvyšší mety. Terezka v duelu o bronz opět zvolila černé a tentokrát to věčné časovkářce vyšlo. Bere bronz, Jendovi zbyla brambora. Adam si na lídra vzal opět bílé, ale tentokrát to na výborně hrajícího Kubíka K. nestačilo. Adam sice dosáhl věčného šachu, ale protože potřeboval vyhrát, musel riskovat a toho soupeř využil. Kubík po roce obhájil vítězství v hlavním turnaji. Gratulujeme.

Napsat komentář