Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119206Celkem:
  • 52Dnes:
  • 2256Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

TOP tréninky

Přednáška Lukáše Vlasáka

sachylogo_02   V Chodově se stává již tradicí, že pro zpestření našich tréninkových plánů nabízíme tzv. „TOP tréninky“, kam zveme špičkové trenéry z jiných regionů, či trenéry, jejichž pracovní působnost přesahuje hranice našeho kraje. Jedním z takových setkání byla i dnešní přednáška Lukáše Vlasáka, která byla tématicky zaměřena na šachová zahájení. Celodenní „nalejvárna“ byla určena pro finalisty Krajského přeboru mládeže jednotlivců, který naši hráči absolvují již příští víkend.

  Kromě trojice tématických bloků zaujala účastníky krátká exkurze do psychologie šachové partie, která byla inspirovaná knihou Jiřího Veselého. Nečekáme, že se přes noc stanou z oveček šachoví predátoři, ale i na tomto aspektu musíme v oddíle pracovat. V poledne došlo i na slibovaný “půlnoční gulášek“, pro Marcela mám bohužel smutnou zprávu – nezbyl :-( . Po odpoledním dvouhodinovém teoretickém trápení jsme si našli chvíli i na sehrání závěrečných tématických partií, na dálku jsme si zafandili na táborském turnaji a hurá domů.

  Na očích všech účastníků jsme viděli smutek, že trénink skončil tak brzo, a proto jsme jim na cestu připomněli, že nově nabyté vědomosti musí domácím studiem ještě zopakovat a prohloubit.  Rodiče prosím o shovívavost, pokud budou mít pocit, že jejich děti kvůli šachovému studiu zanedbávají školní povinnosti , protože na rozdíl od některých školních předmětů šachové znalosti v životě upotřebí. :-)

fotky na rajčeti

2 komentáře(ů) k příspěvku TOP tréninky

Napsat komentář