Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119223Celkem:
  • 69Dnes:
  • 2273Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Bludišťák

Bludišťák II. = Jindra Tegda

Logo_KV2

  Prolog: v sobotu 8.10.2016 proběhne od 9 hodin již třetí turnaj série Bludišťák/Sedlišťák, tentokrát v Chodově v DDM Bludiště. Aktuálně je přihlášeno 16 bojovníků a stále pevně věříme, že pod dvacet účastníků nepůjdeme. Těšíme se na Vás :-) . Připomínáme, že po dvou turnajích je včele bratrská dvojice Jindra a Vojta Tegdovi následovaná chodovských vlčákem Kubou Červenkou. Turnaj je ale hlavně příležitostí si dobře zahrát a taky potrénovat před nadcházejícím seriálem krajských přeborů. Nezapomeňte si do diáře napsat i poslední díl skládačky, tedy Sedlišťák, turnaj na němž bude vše završeno! Pro vítěze je připravena speciální cena.

  S úderem 9 hodiny jsme zahájili turnaj, do něhož nakonec nastoupilo 15 hráčů. Z přihlášených nedorazila jen Natálka, čímž jsme přišli o dívku v turnaji. Tak snad příště od děvčat košem nedostaneme :-) . V prvním kole se urodilo hned překvapení, když zatím suverenní Jindra, vítěz obou předešlých turnajů, prohrál na čas s novosedelským Honzíkem. Je zajímavé sledovat, jak někteří hráči již mají problémy s časem, což je důkaz toho, že hrají vážné partie a jsou schopni u partie přemýšlet. Super.

  Druhé kolo se opět neslo ve znamení Honzíka drtiče, který si tentokrát smlsl na domácím Kubíkovi. V Novém Sedle nejspíš mají dobrý motivační program :-) . Jindra opět bojoval s časem, ale nakonec stihl na šachovnici objevit matovou kombinaci. Dnešní turnaj bude určitě hodně vyrovnný. Ve třetím kole se již podle odhadu prosadil i Tomáš, který z počátku turnaje dospával. To jeho mladší jmenovec zatím drží 100% výsledek. Tomík dnes doslova řádí. Jeho souboj s Honzou bude určitě hodně sledovaným duelem v dalším kole.

  A na souboj skutečně došlo. Šťastnější byl nakonec domácí borec, který se tak po čtvtém kole ujal samostatného vedení. Závěr turnaje však bude pro Tomíka hodně náročný. Pohled na něj, jak září, opravdu stojí za to :-) . Poslední partie kola se dohrává na první desce a v dramatické koncovce vítězí Jindra. Turnaj je tak neskutečně dramatický, vyhrát může minimálně 5 hráčů!

  V posledním kole se poskládaly dvojice podle oddílové příslušnosti. Tomík na první bojuje s Honzou o šanci vyhrát turnaj, neboť má stejně bodů jako Jindra, který na druhé hraje s Jiříkem a v jehož prospěch hraje zatím lepší pomocné hodnocení. Třetí deska pak patří novosedelským Pepčovi a Honzíkovi, kteří pošilhávají po medaili. Dnes je to vážně drama.

  Turnaj skončil kolem 13 hodiny a drama to bylo velké, byť nakonec po třetí v řadě vyhrál Jindra. Ten sice první kolo prohrál, ale pak už to byla „lokomotiva“ :-) . Skvěle si vedl Tomík Kratochvíl, který hrál parádně. Výhra v posledním kole vyšvihla na druhé místo Pepču Machulku, který bude určitě spokojený. Děti si vedly skvěle, žádné problémy nebyly a sobotní dopoledne uteklo jako voda. Za týden naviděnou v Karlových Varech a za dva týdny v Novém Sedle. Propozice obou turnajů jsou na našem webu v akcích.

WP_20161008_13_06_19_Pro

2 komentáře(ů) k příspěvku Bludišťák

Napsat komentář