Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119203Celkem:
  • 49Dnes:
  • 2253Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Stříbrná 2018 – 2. den

Neděle v duchu uzlíkového písma

plakátek  Neděli zahájila bouřka. Rána, která se ozvala, zapříčinila předčasný budíček. Brzy však zase všichni usnuli, aby se dočkali budíčku až v 7 hodin s premiérovou rozcvičkou Jendy. Pravda, honácké dovednosti bude muset ještě náš mladý honák potrénovat, ale nakonec cvičili všichni a rozcvička to byla perfektní. Inu střídání generací přichází. Po snídani se dostavily očekávané přednášky a tréninky a již první den naznačil, že k nějakým drobným posunům ve skupinách dojde. Konec konců, změna je život. Počasí nám přálo, takže Marcel s Přemkem trénovali venku. Inu sport na čerstvém vzduchu. Dorazil už Miloš a hned se ujal své role. S velkou lítostí a slzou v oku se po třech hodinách děti odebraly na krátkou pauzu a pak na oběd, protože šachům odzvonilo…..

  …. ne na dlouho. Po obědě přišel „klídek“, který někteří využili k hraní Bang!, pexesa či šachů. O malé nezbedy se pěkně stará Míša a tak se s Karolínkou nenudí, protože každý z nich vydá za dva :-) . Skončil klídek a šup na „táborovku“. Starý Mýval Přemek rozdělil kmeny na dvě skupiny, každá se usadila v jiném městě a začal korespondenční zápas v řešení diagramů. Kmeny musely napřed vyřešit tři diagramy, a jak jsme záhy zjistili, zloduch Santer Lukáš si dal záležet. Ovšem skutečný oříšek nachystal dětem Mýval, který je nutil převést řešení do morsevky a vytvořit tak třikrát kipu. Uzlíkové písmo v praxi, paráda sledovat. Zatímco někteří „psali“ kipu o délce 30 cm, Stříbrní vlci to dotáhli k dokonalosti. To nebyl vzkaz, to byl román, viz fotky Terezky a Vojty T. :-) Terezka se vůbec dnes vyznamenala, a přestože její tým nezvítězil, dokázala řešit náročný úkol a ještě zaměstnat ty nejmenší a přitom být v naprosté pohodě. Tipl bych si, že je to „časovkářka“.  Šachisté jistě rozumí :-) .

  Indiány od Červené řeky se dnes také vyznamenali. Během hry se mohly za účasti velkého náčelníka Starého Mývala obě půlky kmene jednou sejít a řešit problém, který mohl vzniknout v komunikaci. Tu totiž zajišťovali běžci, ovšem hluší a němí. Martinovo půlka poslala kipu Kubově půlce, ovšem udělali tam chybu. Kubovo Š. půlka logicky nemohla najít správné řešení a tak poslali kipu zpět k opravě. To ovšem její autoři nepochopili a jali se ji luštit. Až porada po drahné době osvětlila, že vlastně řešili, co sami vytvořili. A vůbec jim to nepřišlo divné :-) . Budiž jim útěchou, že skončili druzí a Martin jako jediný vyřešil neřešitelný diagram. Perlu na konci hry vynesl Vašík, který konstatoval: „Tohle teda nebyla fyzicky moc náročná hra“. My dodáváme, že běžci, kteří první půlku hry jen polehávali, v té druhé lítali jak čamrdy a s Vašíkem tedy rozhodně nesouhlasí :-) .

  Před večeří jsme stihli chvilku fotbálek, po ní se již rozjely naplno rapidové turnaje, které po sedmi kolech určí dva vítěze. Přemek před druhým kolem rapidových turnajů všem připomněl, že po skončení zápasu se odeberou udělat důkladnou hygienu. Filip, který používá pusu více jak kvarteto kamarádek, které se potkaly po dlouhé době, to opět nevydržel a zvolal Přemkovi do řeči: „A máme udělat tu hygienu anebo se umýt“ :-) . Po turnaji děti postupně okupovaly koupelnu a pak šup do postele, večerka se blíží. První změna v programu byla dohodnuta dnes. Vzhledem k předpovědi jsme přeložili celodenní výlet na úterý. Špičák bude zdolán, nám neodolá nikdo a nic :-) . Dobrou.

2 komentáře(ů) k příspěvku Stříbrná 2018 – 2. den

  • Marcel

    Dobrý večer, děkujeme za podporu a Tomíkovi přejeme brzké zbavení se sádry. Léto sice bude brzy fuč, ale třeba ještě stihne jeho závěr a řádně jej vychutná :-) .

  • Wildhaberova

    Zdravíme na Stříbrné, dětem ať všechno vyjde… počasí nádhera… užívejte, a hlavně bez úrazů… stačí, že my jsme se teď zase vrátili z nemocnice se sádrou na ruce až po rameno a jsme tak bez prázdnin, bez koupání (na co pak takováto vedra)… užívejte a pište, jak se děti mají a užívají si .. díky za Vaši náročnou přípravu a péči, kterou dětem věnujete, za tu odpovědnost za ně každý den a každý rok…

Napsat komentář