Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

KV Čtyřlístek

isCAO92WGN  Jednu z posledních tréninkových možností, jak potrénovat před ostrým startem do rapidových přeborů kraje, měli naši mladí hráči na tradičním podzimním turnaji v Karlových Varech. Naše družstva jsme postavili trochu netradičně. Po několika dlouhých letech se potkali v jednom týmu sourozenci Srbovi a pro Míšu to možná byla chodovská derniéra. Sourozeneckou dvojici doplnil ještě Ríša a Tomík W. Druhé družstvo (snažím se vyhnout slovu béčko) bylo věkem mladší. Čtyřlístek Jirka, Vašek, Martin a  Kuba měl také ambice prohnat týmy z čela turnaje. Mezi oddílovými týmy se skrývala ještě další dvě chodovská želízka – Maty a Tomík K., kteří s kláštereckou posilou Petrem K. utvořili složené družstvo.

Standa je spolehlivou oporou všech našich mládežnických týmů. Bohužel dnes mu nevyšly klíčové zápasy se svými největšími rivaly. Ríša byl dnes se 7 body stoprocentní a po zásluze se stal nejlepším hráčem na druhé šachovnici. Překvapivě ho nejvíce potrápil oddílový kolega Vašík, který sahal po dělbě bodu. Na hře Míchaela byl znát dlouhý tréninkový výpadek, přesto Míša vybojoval tři hezké body. Tomík W. se stále nedokáže dostat do dřívější pohody. V partiích střídá dobré výkony s těmi horšími a se ziskem 3 bodů dnes zůstal za očekáváním.

Druhé chodovské družstvo vedl do bojů Jirka a musím říct, že velmi sympaticky. V těžké pozici jedničky se potkával s velmi silnými soupeři, se kterými dokázal dlouho držet krok. Vašík hrál hezké šachy, dokázal ukázkově obětovat figuru pro útok na krále, ale také často obětovával figury dost nekorektně. Výsledkem bylo dost zbytečně ztracených bodů. Martin měl výborný start do soutěže, když byl po pěti kolech stoprocentní. Závěr soutěže mu nevyšel, přesto se stal nejlepším hráčem na třetí šachovnici. Kubík hrál hezky a pomalu. V partiích se stále vyskytovaly sem tam nějaké chybky ze zbrklosti, ale již v podstatně menším množství, než jsme byli dříve zvyklí.

Třetí týmová jednička Maty měl nejtěžší roli. Proti nejlepším vlčákům vyválčil 1 bod a ten kdo Matyho zná, mi uvěří, že celý turnaj to náš mladík zvládl s úsměvem na tváři. Navíc ho dnes zdobila pomalá hra :-) . Černým koněm turnaje  se stal Tomík K. Sympatickým výkonem dosáhl 5 bodů a pouze pomocné hodnocení ho dělilo od nejlepšího hráče na druhé šachovnici.

Zbývá jen dodat, že turnaj byl velmi vyrovnaný a naše družstva díky nepovedenému závěru obsadila celkové čtvrté, deváté a čtrnácté místo. V individuálním hodnocení jsme získali dvě „nejlepší šachovnice“. Hlavním cílem však bylo potrénovat, dohnat herní manko a připravit se na blížící se krajské přebory.

 

2 komentáře(ů) k příspěvku KV Čtyřlístek

Napsat komentář