Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Podzimní soustředění

„Víkendovka“ je za námi

(fotky)

MSMT_logo_bez_textuNeděle

Ranní rozcvička již nikoho nepřekvapila. Naopak,  mnozí se na nedělní fyzkultúru doslova těšili. Nic, ale netrvá věčně a tuto nejhezčí ranní chvilku nám vzápětí přerušila snídaně. Dále následovala šachová tříhodinová mučírna. Jendava skupinka se zaměřila na odtažné šachy a dvojí údery. Prostřední skupina dostala pod kůži koncovky s různopolnými střelci a nejsilnější skupina si zakombinovala v pozicích při nestejných rošádách. Před obědem jsme stačili vyhlásit ještě večerní blicák a včerejší baboschovku. Po obědě se našla ještě chvilka na vybiku, ale to již přijížděli první rodičové a soustředění se tak chýlilo již ke konci. Rozcházeli jsme se s pocitem, že si snad děti s sebou do údolí odvezli hluboké šachové poznatky a hezké vzpomínky.

Sobota

Ač jsme to dopředu program avizovali, byly některé dětí z Milošovo rozcvičky překvapeni. Přesto po krátkém rozcvičení docela radostně vyrazily na oblíbený běžecký okruh. Následovala snídaně  a po ní hurá všichni na dopolední přednášky.  Miloš svou skupinu naučil jak se útočí na pole h7 a krále zadrženého v centru. Prostřední skupina se vydala po stopách José Raula Capablancy a Jenda připravil koktejl pěšcových koncovek a zábavných diagramů. Po obědě a krátkém odpočinku jsme vyrazili navštívit biatlonový areál Eduard, kde nás přivítala salva trénujících kolegů sportovců. Po návratu zbyl ještě čas na fotbalový mač a hitem odpoledne se stala baboschovka. Děti se pustili do hry s takovým zaujetím, že jsme byli rádi, že se nám podařilo vrátit na základnu v kompletní sestavě. Jestli se domníváte, že jsme děti unavili, jste na omylu. Tyto děti utahat nejde. Po večeři přišel na řadu ještě slibovaný blicák a pak už hurá do postele.

Pátek

Do NM dorazilo nakonec 15 dětí, protože dva účastníky skolila na poslední chvíli nemoc. Po rychlém ubytování a večeři jsme vyrazili na chatu Petr, kde jsme nalezli útočiště pro  tréninky a šachové hrátky. Večerní program byl ve znamení „holanďanů“ a deskových her. V holanďanech dosáhl těsného vítězství pár ve složení Honza a Kryštof, následovaný duem Vašek a Tomáš, na které zase zle dotírali Jirka s Alešem. V deskovém víceboji duch, domino a kostky zvítězili všichni, neb to byl i cíl večera. Hygienu a bang jsme stihli do desáte, kdy děti skutečně splnili svůj slib a zodpovědně zalehli.

Prolog

Prázdniny utekly jako voda a z rozverných dětí se opět pomalu stávají šachisté. K tomu, aby zmiňovaný proces proběhl co nejrychleji, slouží  tradiční tréninkový kemp v Novém Městě, který právě začíná. Na děti čeká již tradiční nálož „šachové mučírny“ v podání trenérského tria Miloš, Přemek & Jenda, ale také sportovně-kulturní rozptýlení v lese či oblíbený večerní „blicák“. Horský vzdoušek a neopakovatelnou atmosféru soustředění se vám pokusíme přenést v krátkých reportážích a ve  fotogalerii.

  Šachu zdar

3 komentáře(ů) k příspěvku Podzimní soustředění

Napsat komentář