Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KS mužů

Na úvod remíza

kuba  První zápas KS vyšel na neděli bezprostředně po skončení M_Čech. Účastníci se věnovali dohánění povinností do školy a jelikož mezi dalšími mlaďochy nebyl 100% zájem, hned na úvod zasedli za šachovnice oba dospěláci. Hosté dorazili v předstihu a jelikož neměli sebou největší opory, dal se očekávat rovný souboj. Absence elektriky nakonec nikomu nevadila, jen za sebe dodávám, to kafíčko vážně chybělo :-) . Pokyny k pomalé hře, které jsem raději průběžně opakoval neposlouchal skoro nikdo, ani soupeři a tak 1,5 hodiny od zahájení bylo skoro odehráno. 

  První bod urval soupeř za 15 minut. Nehráli jsme rapidy, to jen Tomáš rychle získal figuru a pod dojmem, že to bude snadné, Martinovi sázel jeden tah za druhým, až dostal mat :-) . Druhý dohrál po hodince Kubík, který si nachystal na soupeře útok, ten se ho snažil napodobit, ale i za cenu toho, že si náš hráč nechal odhalit úplně krále, nakonec matoval právě on. Srovnáno 1:1 a pěkná hra. Honzík se také příliš nedržel pomalé hry a tak když Kubík připravoval útok, on už hrál pěšcovou koncovku 4 na 5. Nevýhoda pěšce a povrchní propočty vedly k jasnému cíli. Stav 1:2 jsem srovnal poté, co jsem brzy aktivní hrou a kombinací získal věž a v miniaturce to už byla otázka techniky. Mimochodem, když Tomáš končil partii, my jsme se soupeřem v té své dokončovali 5 tah :-) . Po 1,5 hodině je stav zápasu 2:2 a čeká se na Radka. Ten nakonec hrál ještě další hodinu a partie to byla na obě strany. Radek sice získal v závěru kvalitu, ale uplatnění nebylo vůbec lehké a tak po zásluze skončila partie i zápas remízou 2,5:2,5.

  1. Marcel Vlasák – Karel Durovič   1:0
  2. Radoslav Zícha – Martin Bojtár   1/2
  3. Jakub Červenka – Vincenc Tezner   1:0
  4. Jan Kurčík – Petr Bojtár   0:1
  5. Tomáš Orava – Martin Bojtár, ml.   0:1

Pokud dobře čtete, pak vám jistě neuniklo, že soupeřovo body dnes obstarala Bojtár family :-) . Soupeřům děkujeme za příjemnou hru a kluci si po rozebrání partií mohou na tréninku vyšvihnout ukázkovou analýzu :-) .

Jeden komentář k příspěvku KS mužů

Napsat komentář