Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Šachové soustředění Nové Město 2013

Soustředění okořenil GM Martin Petr

MP  Páteční 17:00 hodina spustila podzimní víkendové soustředění v Novém Městě nad Jáchymovem. K večeři již mezi nás dorazil hlavní trenér Martin Petr, který si večer zahrál s dětmi karty a během nich zpovídal jejich dotazy. Osmý hráč našeho aktuálního žebříčku a vynikající trenér má jistě co mladým šachistům sdělit.

  Večerní program byl volný, neboť od soboty již začal tvrdý výcvik :-) . Markéta ráno zavelela k rozcvičce (jak příjemné, když si vychováte nástupce) a po snídani již osmička statečných zasedla k první části 6-ti hodinové přednášky. Silné pěšcové centrum alá Grecco odstartovalo mozkovou masáž. Pat a Mat se pak podělili v tréninku o druhou skupinu hráčů.

  Přestávku mezi přednáškami jsme vyplnili obědem a pobytem v přírodě. Přeci jen bylo třeba načerpat trochu čerstvého vzduchu do plic. Fotky pak jasně dokládájí, že to děti potřebovaly jako sůl. Na „otočku“ mezi nás zavítal i Lukáš, který využil přítomnosti Martina a nabral inspiraci do své trenérské práce. Odpolední část na téma „Jak myslí velmistři“, skončila krátce po 17:00 hodině. Před večeří jsme stihli pár her na klubovně a po bramboračce, řízku a palačince přišlo na řadu rozloučení s trenérem Martinem Petrem. Spolu s Lukášem ještě došlo na focení s Honzou a Standou, kteří jako jediní absolvovali všechny 4 přednášky.

IMG_3415

Z leva Lukáš, Standa, Honza a Martin

  Večer jsme dosáhli díky šachu klidné atmosféry. Probíhá turnaj v bleskové hře, kterého se účastní všechny děti a my posloucháme jen cvakání hodin :-) . Konečné výsledky jsou zde. Nedělní ráno se obešlo bez rozcvičky, po snídani však beze změny a tedy opět šachy. Přednášky jsme ukončili krátce po půj jedenácté a vyrazili ještě chvíli ven. Jezdíme již do Nového Města tři roky a až nyní jsme našli ideální plochu na různé sportovní aktivity. Další důvod pro pořádání tábora 2014 :-) . Návrat načasovaný přímo na oběd a po něm již hurá domů. Další šachový kemp je minulostí. Sezóna se však právě rozbíhá, takže se budem o víkendech vídat na různích šachových akcích. Hodně štěstí za šachovnicí a pěknou hru přejí Pat a Mat :-) .

- fotogalerie

Jeden komentář k příspěvku Šachové soustředění Nové Město 2013

Napsat komentář