Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

1. liga mládeže

V Teplicích se nedařilo

WP_20180120_10_06_08_Pro  Sobota 20.1.2018 byl vyhrazena pro další ligové zastavení, tentokrát v lázních severu, v Teplicích. Cesta utekla jako voda, podle reakcí v autě bylo jasné, že domácí příprava byla důkladná, neboť nikdo nevěděl s kým hrajeme. To dokazuje, že si věříme bez ohledu na to, s kým vlastně hrajeme a připravujeme se permanentně na všechny. Další níže uvedený důkaz této teorie dokládá fotografie z auta, Kubík si zrovna z paměti přehrává jednu z variant Budapešťského gambitu :-) . Do hrací místnosti navigováni neomylně Přemkem přicházíme s předstihem a zabíráme nejlepší místo pro zpravodajství. Tak nám držte pěsti.

7. kolo: 1. Novoborská ŠA – ŠK Spartak Chodov   6:0

  1. Paulus Václav, 1919 – Ríša   1:0
  2. Honzík – Hofman Kryštof, 1760   0:1
  3. Hurtík Matěj, 1483 – Monča   1:0
  4. Jiřík – Přenosil Julián, 1468   0:1
  5. Sichrovský Tomáš, 1252 – Vašík   1:0
  6. Kubík – Papoušek Michal, 1439   0:1

  Zápas proti lídrovi soutěže, který zatím vše vyhrál, je po dvou hodinách rozhodnut. Po Ríšovi, Kubíkovi a Vašíkovi, sklonil svého krále rovněž Honzík. Kluci na předních deskách doplatili na pasivitu, na zadních se pak bohužel nevyvarovali hrubkám, po nichž přišli o figury. Po dvou půl hodinách soupeř zvyšuje na 5:0, když Jiřík neudržel soupeře na uzdě. Jeho figury hýřily aktivitou a to rozhodlo. Jestli chytneme kanára, záleží nyní na Monče, která byť jediná dáma v zápase, bojuje jako chrabrý válečník :-) .

  Partii nakonec Monča neudržela, ve věžové koncovce s pěšcem méně ji padl prapor. To důležité nás dnes čeká až v odpoledním mači proti domácím Teplicím. Tam se bude lámat chleba.

Další utkání:

  1. ŠK Teplice – ŠK K.Vary B   4,5:1,5
  2. Buštěhrad B – Jablonec   3:3
  3. Buštěhrad A – Libštát   3:3
  4. Litoměřice – Ústí B   6:0
  5. Praha Smíchov – Ústí A   2:4

8. kolo: ŠK Spartak Chodov – ŠK Teplice   2,5:3,5

   Sotva vteřinovka oběhla kolečko a na hodinách se ukázalo 14:15 hodin, osmé kolo bylo zahájeno. Oběd se povedl. Vlétli jsme do obchoďáku a v místě, kde se nacházelo několik restaurací, si dali rozchod. Po pár minutách byl sraz u stolů a každý si spokojeně nesl to, na co měl právě chuť. Tácy byly plné zdravých pokrmů s dostatkem vlákniny a minerálů, probíhaly se pod haldou zeleninových příloh, prostě paráda :-) . Energie na odpolední kolo byla doplněna. Nyní již všichni sedí a bojují.

  Po 90 minutách boje neskončila žádná partie a výsledek je v nedohlednu. Věřili jsme si na 5 a 6 desce, ale bohužel právě Kubík, který měl pěknou pozici a dvoutahově získával figuru, zahrál hrubku jak Brno a po vidlích byl donucen k výměně dam se ztrátou věže. Partii teď bude dohrávat asi jen z povinnosti. Naštěstí Vašík již stojí v koncovce lépe, Honzík je hodně aktivní a Jirka teď trestá soupeřovo zaváhání ziskem materiálu. Nic není ztraceno, ale na rozluštění této tajenky si ještě počkáme.

  První rezultát přináší partie Moniky, která neudržela pasivnější pozici, soupeř získal figuru a po 140 minutách i první teplický bod. Kuba Šťastný mezitím odmítl Ríšovo nabídku remízy. Honzík se již snaží dostat k matovému závěru, zato Jiřík si opět leze do časovky, on ten kluk pořád bude napínat naší nervovou soustavu :-) . Vašík uplatňuje ve věžové koncovce pěšcovou a poziční výhodu, musí však hrát stále přesně. Kubík si svoji partii protrpěl až do konce a po jeho kapitulaci prohráváme 0:2. Tento bod bude hodně chybět.

  Bohužel pozici neudržel Ríša a musel sklonit svého krále, jako třetí v pořadí. Vašíkovo výhoda se také pomalu rozpouští, takže v totto důležitém duelu začínáme tahat za sakra krátký konec. Důležité je ale stále doufat :-) . …Věžové koncovky ještě bude muset Vašík potrénovat, zrovna je opakujeme na trénincích a budeme je dělat dlouho :-) . Soupeřku si vedla dobře a partii zremizovala. Tím definitivně rozhodla zápas.

  Dnešní první výhru pro Chodov připisuje po třech hodinách bitvy Honzík, který partii pěkně zakončil a byl tak odměněn za bojovnost. Poslední partii a zbytek reportáže až po návratu. Mobil už nemá kapacitu a tím pádem já internet :-) .

  Jiřík partii dokázal pěkně dohrát do plného bodového zisku a stanovil tak výsledek zápasu na nejtěsnější možnou prohru, což hodně mrzí. Jiřík s Honzíkem odpoledne zahráli opravdu pěkně. Dnes bohužel ztráta 1,5 bodu zezadu byla hodně citelná. O to více musíme zapnout při posledním srazu, abychom ligu udrželi i pro další rok.

  1. Ríša – Šťastný Jakub, 1702   0:1
  2. Koval Nikita, 1578 – Honzík   0:1
  3. Monča – Škuthan Radek, 1569   0:1
  4. Václavík Jan, 1456 – Jiřík   0:1
  5. Vašík – Semová Lada, 1175   1/2
  6. Burger Jonáš, 1070 – Kubík   1:0

Další utkání:

  1. ŠK K.Vary B – 1. Novoborská ŠA   1,5:4,5
  2. Ústí A – Litoměřice
  3. Ústí B – Praha Smíchov
  4. Jablonec – Buštěhrad A
  5. Libštát – Buštěhrad B

 

Pořízeno aplikací Lumia Selfie

 

3 komentáře(ů) k příspěvku 1. liga mládeže

Napsat komentář