Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119203Celkem:
  • 49Dnes:
  • 2253Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

KPDSŽ 2017/18

Chodov hostí KP

WP_20180106_11_31_41_Pro  První lednový víkend se nese ve znamení Krajského přeboru družstev starších žáků. Vítěz přeboru si zajistí postup do 1. ligy mládeže. Naše první družstvo již v lize působí, proto jsme k dvojzápasu s Karlovarským šachklubem Tietz nastoupili s mládežnickou rezervou. 

 1. kolo KŠ Tietz – ŠK Spartak Chodov B 3,5 : 1,5

  Vstup do utkání se povedl Míšovi, který v úvodu získal figuru a aktivně tlačil na krále soupeřky. Pěšce navíc získal Honzík. Naopak do složitých pozic jsme se dostali na prvních dvou šachovnicích. Jirka se již od úvodu dostal proti „hostovi“  z extraligových Klatov do složité situace, ve které nedokázal dlouho odolávat útokům soupeře a byl nucen kapitulovat. Také Tomík hlásí brzkou prohru. Proti svému týmovému kolegovi (Honza Očenášek za nás hostuje v 1. lize mládeže) ztrácel figurky a taková partie se pak těžko otáčí. Honzík se možná lekl, že by musel s pěšcem více hrát na vítězství a proto ukvapeně přijal soupeřovu nabídku ke smíru. Poslední hřebík nám soupeř zatloukl v zápase Martina. Náš mladík vyšel v zahájení s pěšcem méně, aby pak přehlédl soupeřovu vazbu. Po ztrátě věže následovala rychlá rezignace. Čestný bod vyválčil Míša. Po zisku jezdce se zaměřil na soupeřčina monarchu tak urputně až ho po hezké kombinaci zmatoval.

2. kolo ŠK Spartak Chodov B – KŠ Tietz 2 :3

Do druhého kola nastoupila obě družstva posilněna vydatným obědem. Zápas se dlouho vyvíjel vyrovnaně, s postupem času se však začala projevovat soupeřova zkušenost na druhé šachovnici. Tomáš pod tlakem odevzdal materiál a tlak soupeřových figur nepolevil. Zde to budeme mít hodně těžké. V prvním kole jsme chválili Míšu, v odpoledním kole však musíme trochu kritizovat. Partie je příliš rychlá a na šachovnic i je to znát. Míša místo zisku pěšce volil nejistou cestu se ztrátou figury a také zde koncovka vypadá špatně. Ve 14:00 hod Míša blahopřeje soupeřce ke zdárné odplatě. Martin se dostal do časovky a v kombinaci s útokem soupeře to ani zde nevypadá dobře. Dobře rozehranou partii ztrácí také Jirka. Figura bude v dalším průběhu určitě chybět. Naděje našeho týmu drží jenom Honzík, který má převahu kvality.  Jirka i Tomík své partie ztratili. Situace se mění u Martina, který využil zaváhání soupeře k zisku věže. Na následné vítězství našeho hráče neměla vliv ani permanentní časovka. O korekci stavu na 2:3 se zasloužil Honzík, který v koncovce uplatnil svou výhodu a zvítězil.

Napsat komentář