Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

1. liga mládeže

V Domažlicích byly souboje velmi vyrovnané

sachylogo_02  Další díl ligového klání zavál náš tým až do města skvělých koláčů, kde proběhne 7. a 8. kolo. Sestava ve složení Standa, Kuba, Ríša, Monika, Jiřík a Vašík nejprve změří své síly s družstvem ŠK Dvorec a poté s domácím celkem. Cesta do místa konání proběhla klidně, děti v autě dospaly co nestihly doma a na partie by tak měly být odpočaté :-) . Přemek stanovil jasnou taktiku, do zápasů vstupuje s cílem vyhrát a v průběhu dění možná budeme taktiku upravovat :-) . Po jeho prvním zhodnocení zatím taktiku držíme. 

7. kolo: ŠK Dvorec – ŠK Spartak Chodov 3,5:2,5

  1. Lukáš Kašpar – Stanislav Srba                  0,5:0,5
  2. Pavel Flajšman – Jakub Kůsa                        1:0
  3. Jakub Sedlák – Richard Randák                   1:0
  4. Petr Flajšman – Monika Kurčíková              0:1
  5. Jan Šindelář – Jiří Ulč                                      1:0
  6. František Krumholc – Václav Vojíř              0:1

10:52 - Vašík stojí na šesté desce mírně lépe, s pěšcem více směřuje do koncovky. Ostatní partie jsou zatím rovina a na nějaké rozuzlení si budeme muset počkat. Po odehraných 45 min. je konec konců ještě brzy na resultáty.

11:28 – Vašík stojí pěkně, jeho pešec na šesté řadě bude muset soupeř bránit a náš hráč tak bude moci zesilovat útok. Čas využívá maximálně a to je super. Standa přesně dle Přemkovo odhadu pozice dovedl partii k remíze. Ostatní partie zatím rovina, Monika bude brzy muset řešit časovku. Ale ona je holka zvyklá :-) .

11:48 - Vašík již má dva pěšce víc ve věžové koncovce a řeší plán hry, resp. uplatnění své výhody. Určitě nastal čas, aby zapojil svého krále do hry. Ríša ztrácí pěšce a působí, jakoby si s pozicí na šachovnici nevěděl rady, ale možná klame tělem. Monika směřuje ke své oblíbedené minutě proti soupeřovo hodině :-) . Jiřík a Kubík zatím stojí rovně.

11:55 – sotva jsem dopsal předešlý příspěvek, Monika využila soupeřovo chyby a získala figuru. Od přítomných trenérů se Monice dostalo pochvaly, protože kombinaci spočítala pěkně. Teď to ještě dotahat v časovce k vytouženému bodíku :-) .

12:10 – Vašík nakonec svoji misi dotáhl do vítězného konce, byť cestu k němu zvolil trochu divokou. Ujímáme se vedení a favorita zápasu, který průběžně okupuje třetí místo, pěkně trápíme. Pěknou taktiku Přemek naordinoval :-) .

12:33 – Monika odvrátila všechny nástrahy, které ji soupeř chystal a nyní, byť s minutou na hodinách, by měla partii zvládnout. Práce ji však ještě čeká. Ríša evidentně tělem neklamal a partii po materiálních ztrátách vzdal. Kubík s Jiříkem zatím partie drží, byť jsou spíše těmi, kterí vyčkávají. Věříme, že úder však zasadí oni.

13:10 - je to drama. Monika nakonec partii podle očekávání zvládla a vyhrála, byť jí soupeř nic nedaroval. Mezi tím však neustál pasivní pozici Kubík, který nechal soupeře příliš útočit a král, pro Kubíka typicky nerošující nakonec musel svoji korunu sklonit. Za nerozhodnho stavu se dohrává poslední partie, v níž se statečně drží Jiřík, bohužel čas mu nakloněn není a nějakého zjednodušení pozice stěží rychle dosáhne. Držte pěsti.

13:35 – všichni jsou již na obědě, jen Jiřík ještě pokouští štěstěnu. Bohužel, v časovce přehlédl věž a tato ztráta je rozhodující. Na vteřinách se složité pozice hrají těžko. Za bojovnost však zaslouží mančaft pochvalu. Bylo to těsné, Jiřík si nakonec vlezl do matu.

8. kolo: ŠK Spartak Chodov – Sokol Domažlice 3,5:2,5

  1. Stanislav Srba – Jan Pelnář                            0:1
  2. Jakub Kůsa – František Porazil                     1:0
  3. Richard Randák – Milan Kubát                     1:0
  4. Monika Kurčíková – Barbotra Nováková     1:0
  5. Jiří Ulč – Tomáš Dofek                                 0,5:0,5
  6. Václav Vojíř – Jiří Šindra                                 0:1

14:30 - oběd byl povedený, přírodní plátek s brambory a rajčatový salát nebo smažák s tatarkou a hranolky. Další kolo tedy začíná dle plánu a my věříme, že opět předvedou mladí zástupci chodovskéhošachu bojovný výkon a hostitelský tým tentokrát porazí.

15:30 – šachovnice po hodině hry zatím žádné dramatické okamžiky neskýtají. My s Přemkem zatím proběhli město a udělali dětem alespoň pár fotek, aby se podívaly, kde vůbec dneska byly. Kromě šachů na nic jiného čas nebyl.

16:30 – po dvou hodinách zápasu stojí dobře Riša a Monika, kteří by měli vyhrát. Standa má hodně ostrou pozici a Kubík si už vybojoval kvalitu. Jiřík zatím rovina, v koncovce bude záležet, kdo bude chybovat. Vašík se tentokrát s partií pere. Měl sice kvalitu, ale útok supeře neustál a nyní má 4 pěšce méně a už hlásí prohru.

16:45 – máme srovnáno, Riša s figurou a pěšcem již neměl problém realizovat převahu a zápas se snad začíná otáčet.

17:00 – Standa ostrou pozici neustál a než jsme došli do hrací místnosti, bylo to 1:2. Naštěstí Kubík po soupeřovo minele získal již výhodu celé věže a slibně rozehranou partii již vede k výhře. Nachlazený a s horkým čajem u partie Kuba zabojoval. Absolutorium si za dnešek zaslouží Monika, která opět vyhrála a partie to byla z její strany moc pěkná. Výhodu pěšců dokázala zužitkovat k rozhodujícímu útoku. Jiří sice leze opět do časovky, ale nyní má dle Přemka na šachovnici kombinaci na výhru a to byla paráda, neboť tato partie rozhodne nakonec o osudu utkání.

17:45 – Jiřík bohužel neviděl to co Přemek a soupeř převzal iniciativu a pokud by se nestalo něco nečekaného, soupeř srovná stav zápasu na konečných 3:3…a stalo se :-) . Jiřík sice skončil v prohrané věžové koncovce, ale soupeř nezvládl využít své dva volné pěšce a závěrečná pozice s jedním pěšcem na h-sloupci už byla jasná remíza. Tam už si to Jiřík pohlídal a dosáhl na remízu, která má cenu zlata. Po partii se přiznal, že prohraný byl už na začátku, když jsme byli s Přemkem ve městě. Takže dnes to bylo dvojité štěstí v partii.

Tři body z Domažlic jsou cenné a moc nechybělo a mohlo jich být i více, protože dopoledne to bylo o fous. Záchranářské práce sice nekončí, ale na posledním srazu v Teplicích snad moc horko nebude :-) .

Končí přenos z Domažlic a my pomalu razíme domů. Příjezd očekávajte mezi 20:00 – 20:30 hodin.

 

Napsat komentář