Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Prázdninový Sedlišťák

Vašek je zlatý, Míša stříbrný

  Přestože školní rok ještě nezačal, máme tu již první turnaj pro mládež. Novosedelští šachisté připravili pro letošek novinku a tuhle „předpremiéru“ si přijelo vyzkoušet hned 14 dětí ze tří oddílů. Chodovský šach reprezentuje kvintet ve složení Míša, Vašík, Tomáš O., Tomík W. a Kuba. Je krátce po deváté. začíná první kolo, tak nám držte pěsti i na nohou.

1. kolo

 V úvodním kole nás čekalo první derby v podání Míši a Tomíka W., které vyústilo v nejdelší partii kola. Nejprve však ukončil své učinkování Tomáš O., který nezůstal nic dlužný své přezdívce a partii rychle ztratil. Vašík získal svůj první bod s jistotou matadora, naopak hned v úvodu klopýtl Kuba s domácím Alešem Ořechovským. Chodovský souboj vyzněl lépe pro Tomáše W.

2. kolo

Druhé kolo svedlo dohromady Vašíka s Vojtou Tegdou a bylo znát, že prázdniny se podepsaly na pozornosti obou aktérů. Oboustranně nepřesná hra dopadla lépe pro Vašíka. Bod si připsal Míša a Kuba, naopak ke svým soupeřům byli štědří oba Tomášové. Největší bitvu kola svedlo dívčí duo na první šachovnici. Míša Šedá vyzvala svou jmenovkyni Höflerovou a v ostré věžovce byla úspěšnější nakonec domácí hráčka, která v dalším kole vyzve Vašíka.

3. kolo

První bod vybojoval Tomáš O. Ne že by dnes hrál špatně, v obou úvodních partiích stál lépe, ale vždy přišel „blicanec“ a s ním těžké ztráty. Do třetice se zkratu vyvaroval. Do tempa se dostává také Kuba, který přehrál Pepu Machulku. Blikanec ve formě zbytečné ztráty dámy se nevyhnul Tomáši W, kterého ale i přes zmiňované zaváhání musím pochválit za pomalou a uvážlivou hru. Výborně se prezentuje Vašík. V bitvě neporažených si nebral servítky a domácí Míše nasadil vidličky. Partii pak zkušeně dohrál. Velkou bitvu svedl Míša s Míšou Šedou. V partii nekompromisně trestal každý slabší moment své soupeřky a partii zakončil ukázkovým matem.

4. kolo

Následující kolo svedlo dohromady dvě chodovské dvojice. V utkání Tomášů se lépe vedlo Wildhaberovi a ve velké bitvě o právo utkat se z průběžným suverénem Vašíkem si to rozdali Kuba s Míšou. V této partii byl úspěšnější Míša. Vašík se vytáhl na domácího Frantu M.

5. kolo

A opět jsou tu vzájemné duely našich hráčů. Na první šachovnici nakonec projevuje větší zkušenost Vašík nad kometou turnaje Míšou a ve druhém derby zápase přehrál stále zlepšující se Tomík W. Kubu. Bod si připsal i Tomáš O v zápase s Magdalénkou Tegdovou.

6. kolo

A opět je další vzájemný duel. Tomáš O. tentokrát vyzval Kubu a druhý jmenovaný byl tím lepším hráčem. Vašík v zápase o první místo poráží také Míšu Šedou a stává se tak již jistým vítězem turnaje Do vyrovnané bitvy o stříbro se mohou zapojit také Míša a Tomáš W. pokud své partie vyhrají. Míša vyzývý Míšu Höflerovou a Tomáš bojuje s Frantou Horvátem. Bohužel Míša po chybě svou partii ztrácí a Tomáš „pouze“ půlí.

7. kolo

A jdeme do finále! Již jistý vítěz turnaje Vašík se pokusí udržet neporazitelnost proti Tomášovi Wildhaberovi. Tomáš má taky motivaci, protože vítězství ho může katapultovat do medailových pozic. O medaile ještě teoreticky mohou zasáhnou ještě Míša a Kuba. Kuba však musí porazit Frantu Mikáta a Míša Pepu Machulku. Navíc oba borci ještě musí spoléhat na pomoc pomocných hodnocení. Tomáš O. bojuje s Frantou Horvátem. Misi úspěšně splnil Vašík, Míša, Tomáš O. i Kuba. Černý Petr připadl Tomíkovi W.

Pořadí ml. žáci:

1. Vojta Tegda 4b

2. Míša Pech 4b

3. Franta Horváth ?b

Pořadí st. žáci:

1. Vašek Vojíř 7b

2. Míša Hoflerová 5b

3. Míša Šedá 4b

9 komentáře(ů) k příspěvku Prázdninový Sedlišťák

Napsat komentář