Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119203Celkem:
  • 49Dnes:
  • 2253Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

KP Mládeže

Novosedelského jezdce si osedlali hráči ŠK Karlovy Vary

Lenka s Jirkou Beerem

Lenka s Jirkou Beerem

  V sobotu 18.1.2014 se uskuteční druhý kvalifikační turnaj v rámci KP mládeže 2013-14, který bude tradičně hostit Nové Sedlo.  Spolupořadatelem turnaje je opět náš oddíl. Vedle „profíků“ proběhne i doplňkový turnaj dětí z Nového Sedla, které šachy baví a mohou si tak změřit své síly, i když nejsou registrované u ŠSČR. Premiéru si odbudou i naše nejčerstvější posily ze Šachové školičky ŠK Spartak Chodov.

  Předběžné startovní listiny evidují 41 přihlášených hráčů z oddílů ŠK Karlovy Vary (7), MDDM Ostrov (3), ŠK Spartak Chodov (10), Caissa Nová Role (1), TJ Baník Sokolov ŠO (4), KŠ Tietz (15) a Sokol Teplá (1). Zatímco v kategorii U10 máme 8 hráčů a lze tak předpokládat souboj každý s každým, v U12 je zapsáno hned 19 dětí. Kategorie U14 a U16 dojde na sloučení kategorií, neboť 10 člennou skupinu „čtvrnáctek“ doplní čtveřice z nejstarší kategorie, která má dlouhodobě nejslabší zastoupení.

Výsledky turnaje:

  • kategorie U10
  • kategorie U12
  • kategorie U14+U16
  • nemistrovská kategorie ZŠ Nové Sedlo  

  Turnaj byl zahájen podle propozic v 9:45 hodin. Konečný stav účastníků se zastavil po odhlašování a dohlašování na čísle 38 + 7 žáků z Nového Sedla hrající samostatný turnaj. Turnaj se nevyhnul několika překvapením. Za očekáváním určitě zůstává Lenka Gárská, ale i jiní si vybrali dnes slabší chvilky. Po čtyřech kolech v nejmladší kategorii vede Šimon Pastierik s plným počtem bodů, Tomáš Wildhaber drží třetí příčku. Mezi „dvanáctkami“, kde se hraje nejdéle vede stoprocentní Karin Beranová. V turnaji sloučených kategorií dominují ti mladší z U14. Vede Ríša Randák se třemi a půl bodu. Nejlepší „šestnáctka“ Jarda Skokov má 3 body a je třetí. Novosedelský turnaj opanuje kolo před koncem Tomáš Hlaváček.    

Konečné pořadí žáků ZŠ Nové Sedlo: 

Poř.

St.č.

Jméno

FED

Body

S-B

1

1

Skalák Martin

CZE

5

11,50

2

5

Hrivňák Samuel

CZE

5

11,00

3

4

Hlaváček Tomáš

CZE

4˝​

9,75

4

3

Suchý Dominik

CZE

3˝​

5,25

5

7

Charvát Šimon

CZE

2

1,00

6

6

Horňák Radek

CZE

1

0,00

7

2

Grundza Denis

CZE

0

0,00

   V kategorii U10 zvítězil Šimon Pastierik (ŠK Karlovy Vary), který předvedl 100% výkon. Souboj o druhé místo se zkomplikoval po prohře v posledním kole do té doby výborně hrajícího Tomáše Wildhabera. Hned tři hráči dosáhli 5 bodů a Tomáš nakonec bral bronz. Zástupci naší školičky si na turnaji odbyli premiéru a musím je pochválit jak za přístup, tak za snahu. Nešvar všech začátečníků, tedy rychlá hra, se časem odbourá :-) .

U10

Zdenda, Honzík, Tomík a Vašík

  V kategorii U12 dominovala Karin Beranová (ŠK Karlovy Vary), které dlouho konkuroval oddílový kolega Jirka Beer. V posledním kole však gradovala znuvu nabytá chuť hrát dobré šachy naší Lenky Gárské, která Jirku porazila a vylepšila tak dojem z první poloviny turnaje. Jirka Ulč nenavázal na výkon z Teplé, zde se ale hodně ordazilo na výsledku to, že do posledních dvou kol dostal oba vedoucí hráče. Těžký los :-( . Náš Marek stejně jako kluci v U10 absolvoval svůj první turnaj a němel to vůbec lehké. Marka ctí, že žádný boj nevzdával a navíc od kluků, hrál pomaleji.  

Marek

Marek

  V kategorii U14 do třetice zvítězil hráč ŠK Karlovy Vary Jenda Špička, před naším favorietm Standou Srbou. Druhé naše želízko Ríša Randák bral bramboru. Pavel Gárský se turnaje bohužel nezúčastnil. Kompletaci zlatých medailí pro několikrát zmiňovaný tým ŠK Karlovy Vary v kategorii U16 dokončil Arťom Ňorba. V nejstarší kategorii hrálo jen 5 hráčů a nejlepší z nich byl ve společném hodnocení s „čtrnáctkami“ až pátý. Michael Srba skončil pátý a na jeho výkonu se silně projevil tréninkový výpadek. 

Průběžné pořadí po dvou turnajích KP zde.     

2 komentáře(ů) k příspěvku KP Mládeže

  • Martin Klepal

    Právě jsem přišel domů. Zapnu počítač a vidím průběžné výsledky na chess-results. Marceli nastavuješ nám laťku vysoko. Nejmilejší překvapení jsou pro mě hráči z Ostrova. Každý další klub nebo DDM je dobrá zpráva. Po 6. kole: v desítkách jsem Šimonovi i Tomášovi věřil, dvanáctky potrzují nejvyrovnanější turnaj, kde se i o sedmé místo svádí velký boj, mezi staršími to Jenda jistí a ostatní se poperou o další místa. Předpokládám, že Blanka je asi na turnaji v ML. Vzhledem k tomu, že probíhá 7. kolo, tak to pořadatelé zvládají na jedničku. Doufám, že i úroveň partií je dobrá. U pozdního oběda budu netrpělivě sledovat výsledky 7. kola

Napsat komentář