Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119207Celkem:
  • 53Dnes:
  • 2257Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Open Klatovy

Lukáš téměř přes kopírák :-) , tentokrát pátý

 

Lukáš Vlasák

  Sotva skončil turnaj v Teplicích, máme tu další ročník klatovského openu. Díky několikaletému působení v místním klubu patří tento turnaj k Lukášovo nejoblíbenějším a to především díky partě lidí s akcí spojených. Loni konečně protrhl smůlu a skvělým výsledkem vybojoval třetí místo. Podaří se to i letos?

  Jako přes kopírák zvolil Lukáš přípravu :-) . Loni nejprve odehrál Teplice, den před turnajem navštívil zahajovací film MFF a párty v GH Puup. V dobré náladě pak vyrazil do Klatov, kde v prvním kole narazil černými na Václava Daňka (1968) a zvítězil. Zajímá vás jak to bylo letos? Jako přes kopírák :-) . Zítra Luky narazí na Kristiána Chmela (2061) a s loňským rokem je tu taky jedna shoda, hraje bílými a opět na sedmé šachovnici. Doufejme i ve stejné výsledky :-) … Tím však shoda končí, zatímco loni vyhrál první tři kola a celý turnaj bojoval na špici, letos již ve druhém kole bílými uhrál pouze remízu a přidal se tak k většině nasazených, kteří hned na úvod zaváhali. Ve třetím kole Lukáš černými porazil překvapení úvodu Vytáčka (1728) a se ziskem 2,5 bodu dělí třetí místo. Bez ztráty kytičky jsou po třetím kole již pouze dva hráči.

  Ve čtvrtém kole svedl Lukáš souboj s loňským vítězem Svobodou (2386) a podle vývoje na online si „kluci“ příliš neubližovali :-) . Po 17 tazích skončil zápas remízou. Lukáš nadále dělí třetí místo a zítra pro změnu narazí na turnajovou jedničku a mnohonásobného vítěze turnaje IM Neumana (2472). Držte pěsti a zápas si nenechte ujít opět na online - druhá šachovnice.  

  Partie s Neumanem výrazně nevybočila na jednu či druhou stranu. Lukáš bílými udržoval mírnou výhodu a partii dovedl k dělbě bodu. Aktuálně dělí 7. místo a zítra jej čeká do třetice další hráč atakující elo 2400 trutnovský IM Jan Sodoma (2399). Parii si nenechte ujít na on-line - pátá šachovnice. Dopolední program v Klatovech přinesl fotbalové souboje, zatím víme jen to, že tým s naším  zastoupením vyhrál, ale na výsledky a fotky si musíme ještě počkat. Klatovský turnaj tradičně nabízí mnoho doprovodných akcí. 

  Čtvteční 6. kolo přineslo zajímavou partii. Lukáš v zahájení nabídl výměnu dam i za cenu vytvoření si slabiny v podobě dvojpěšce na b-sloupci, čímž ale eliminoval útočnou aktivitu bílého. V průběhu partie sice soupeř získal výhodu pěšce právě u zmíněné slabiny, ale pouze za cenu velkých materiálních výměn a tedy opět oslabení útočné síly. Přesná hra černého tak přinesla po 70. tazích zaslouženou remízu. Lukáš ve třetí partii v řadě se silným sipným soupeřem remizoval a se ziskem 4 bodů dělí 9. místo. V dalším kole narazí bílými na Kadeřábka (2224) a pokusí se bodovat naplno.

  Partii na sedmé desce jsme nemohli sledovat v přímém přenosu, ale Lukáš dostál svému předsevzetí a po dvou hodinách si připsal cenný bod, který jej posunul opět do bojů o příčky nejvyšší. Aktuálně dělí 4. místo a zítra narazí na největší překvapení turnaje, brněnského Mlýnka (2168), který dnes nezvládl koncovku a prohra jej odsunula z dělené první příčky! Petr Mlýnek v Klatovech vyhral i doprovodný rapidový turnaj seniorů. Držímě pěsti, aby si Lukáš do posledního kola vytvořil dobrou výchozí pozici. Partii po denní odmlce můžete opět sledovat na on-line.

  Z důvodu pořádání tábora jsme již nedostali k průběžnému hodnocení Lukášovo vystoupení v Klatovech. Závěr tedy letem světem. Luky v osmém kole remizoval s překvapením turnaje Mlýnkem, čímž přišel o šanci zopakovat loňskou bednu, ale remíza v posledním kole s trenérem IM Juřkem (2332) mu vynesla v konečném hodnocení pěkné páté místo a výkon s performancí 2314, tedy i nějaké elo bodíky a peněžní výhru, která potěší každého studenta :-) .

   V tuto chvíli již Lukáš dorazil mezi nás a naplno se zapojí do dalšího dění, především toho tréninkového. Děkuje za blahopřání, v Pardubicích za pár dnů se pokusí výsledek ještě vylepšit :-)

Průběžné výsledky  

Jeden komentář k příspěvku Open Klatovy

Napsat komentář