Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Víkendové soustředění Nové Město 2014

Soustředění je minulostí

soustředění 1  1. den Meteorologové sice avizují slunný víkend, ale my tu máme stále pod mrakem. Naštěstí příjezd a ubytování vystřídala večeře a po ní turnaje, takže vše probíhalo pod střechou. Martin s Kačkou jako hlavní vedoucí rozdělili děti do tří skupin, které budou spolu v průběhu celého víkendu soutěžit. Tři skupiny máme i v rámci tréninků, resp. přednášek. Očekávané mládě kočkovité šelmy zatím nebylo spatřeno, neboť jej majitel chrání před nepřízní počasí, ale my se určitě dočkáme. Není to přeci paní Colombová :-) .

  Bleskový turnaj vyhrál Jenda, před Standou a Ríšou. Další pořadí bylo Patrik, Pavel, Lenka, Honza a Tadeáš. Turnaj mladých, hraný na procvičení Italské hry, opanoval Honzík, před Péťou a Markem. Další pořadí bylo Maty, Aleš a Fanda. V týmech tak průběžně vedou CVOCI. Na jejich odtajnění si však budete muset počkat. Přídavek za zlobení si k zítřejší rozcvičce zajistil Standa s Tadeášem. Povíme vám, jak to zvládli. Právě jsme zahájili etapu osobní hygieny, tak snad se dostane i na večerku :-) . Dobrou.

  2. den Sobotní ráno sice počasí stále ukazovalo svoji odvrácenou tvář, ale slib je slib a rozcvička tedy byla :-). Zaběhali jsme si, protáhli se a šup do koupelny. Jen Tadeáš a Standa si přidali za včerejšek další kolečko. Výkonem a přístupem vybojovali plusové body pro své týmy Lenka, Maty a Marek. Naopak minusové zajistili Standa, Patrik a Honza. Snídaně a konečně jdeme na šachy :-) . Zatímco starochové šlápli do pedálů a projížděli se po Krušných horách, mlaďoši s Mírou pořádně zatížili mozkové závity svěřenců. Po obědě, knedlo-zelo-vepřo, se polední klid musel trochu protáhnout. Nicméně, jen co starochové ožili, vyrazilo se do lesa za soutěžemi a pochopitelně i na oblíbený fotbálek. Tentokrát se Pat a Mat překvapivě nenechali strhnout a do mače se přidali až v samotném závěru. Otázkou je, zda je to důsledek stárnutí nebo moudření :-) .

  Před večeří si Kačka s Martinem připravili skvělý (ne)šachový kvíz, který nám zabral hodinu a půl. Na začátku řešení se ještě Martin zeptal, zda všichni rozuměli pravidlům a mají nějaké otázky. Fandovo ruka vystřelila a dotaz dostal všechny: „Mohu jít na pokoj, jestli mi tam nehoří ponožky?“. Inu kamna skutečně „fajrujou“ a tak je třeba sušit s rozmyslem. Mimochodem, víte jakou otázku/úkol si vybrali Frajeři jako první? Zapět naší hymnu. Existuje dokonce i nahrávka, ale z obavy trestního oznámení na aktéry pro hanobení národa ji nezveřejníme :-) .

  Večeře byla pomyslným mostem od vytouženého klání v holanďanech. Nejsilnější hráči si vzali pod ochranu začátečníky a mohlo se začít. Kdo by čekal jako já, že ti menší dají přednost jiné zábavě, šeredně by se pletl. Po holanďanech je prostě hlad :-) . Sedm dvojic se utkalo systémem každý s každým dvoukolově a lichý tým, aby nestál, mohl vyzvat Martina s Kačkou. Tato dvojice mimo soutěž všechny porážela, pouze jednou zaváhala. Matu dosáhl Marek. No a jak to dopadlo? Vítězství si odnesla dvojice Tadeáš, Lenka, před Honzou a Honzíkem a třetími Jendou s Fandou. Soutěž týmu není zdaleka rozhodnuta, bude to ještě boj.

  Zítra nás čeká rozcvička (kluci mi pořád vyhrožují 6 hodinou, ale zatím mají problém vstávat i v sedm), snídaně, dvě hodiny přednášek, sportovní aktivity, balení, oběd a na závěr to nejlepší – rodiče :-) . Dobrou noc.

  3. den Rozcvička vypukla v sedm, chlapci prostě v šest nevstali :-) . První byla jako vždy Lenka, překvapivě záhy následovaná Jendou s Pěťou. Inu malý bráška měl pozitivní vliv a to po celé soustředění. Běhání, protažení těla a pro několik odvážných, ještě přídavek ve sprintu do kopce. Kdo byl tím odvážným? Lenka, Maty, Marek, ale pozor, také Standa, Pavel a Jenda. První tři byli navíc výborní v běhu a to nesmím ještě opomenout Fandu a Aleše, kteří na svůj věk také pěkně makali. A pak že nejsou šachisté sportovci :-) . Co bylo ale na ránu nejkrásnější, byl východ slunce. Některé děti si jej dokonce fotily. Těším se na Mírovo fotky, které pak doplním i sem.

  Po snídani, která díky počasí opět nabídla nádhernou scenérii jsme se vrhli na přednášky, které na závěr zpestřil Martin simultánkou proti šestici zástupců tří týmu. Z celkového vítězství se radoval Patrikův tým, přestože, jej sám kapitán připravil o dost bodů za absenci na rozcvičkách. Druhá byla komanda Jendova a třetí „nohsledi“ Honzovo. Během dopoledne jsme stačili uklidit a sbalit. Doufejme, že všichni máme všechno. Pokud ne, dětem nehubujte, já tam taky něco zapomněl :-) . Oběd nám zpestřilo mládě rysa. Myslím, že je to dobrý důvod k návštěvě Nového Města, zvlášť nyní, kdy máme pěkné babí léto. Kačka mi dodá krátké video a já jej rád zveřejním. Uvidíte sami.

  Soustředění tentokrát bylo trochu jiné. Programu se zhostili mladí, Kačka a Martin, a to se ctí. Je dobré, když my staroši máme nástupce. Oběma bychom rádi poděkovali a těšíme se na další spolupráci. Poděkování zaslouží rovněž společnost Údržba silnic Karlovarského kraje za finanční podporu.

  Kontrolní otázka. Které dítě z účastníků soustředění má nejlepší fyzičku? Správná nejrychlejší odpověď v komentářích bude odměněna čokoládou :-) .

logo

2 komentáře(ů) k příspěvku Víkendové soustředění Nové Město 2014

Napsat komentář