Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119206Celkem:
  • 52Dnes:
  • 2256Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

MČR mládeže v rapidu

Standa se rval až do posledního kola!

Standa MČR  Druhý víkend v září již klepe na dveře a vy se můžeme těšit na klání mladých šachistů v rámci MČR v rapidu. V Ostravě nás budou reprezentovat Stanislav Srba v kategorii H12 a Jirka Ulč H10. Mistrovství se bohužel nezúčastní Lenka Gárská. Standa bude mít určitě ambice překonat dva roky staré umístění Ríši Randáka, který tehdy v Klatovech vybojoval 12. místo. Loni sice Standa skončil na 32. příčce, ovšem letos již bude v kategorii starším a tak může klidně pokukovat po první desítce. Jiříka čeká na podobné akci premiéra. Klukům držíme pěsti.

  V pátek kluci dorazili do místa dění. Dle informace pana Ulče ubytovaní OK, jídlo také a nálada rovněž. V sobotu již kluci zasedli za šachovnice a my mohli alespoň přes „results“ sledovat vývoj turnaje. Jiřík z pozice nasazení dostal na úvod silné hráče, přesto se nezalekl a po 4. kolech se ziskem 1,5 bodu drží na 33. místě. Standa vstoupil do turnaje vítězně, ale slabší chvilka přišla ve 3. kole a tak se zatím drží se 2 body ve třetí desítce celkového pořadí. Těšíme se na fotky a komentáře z Ostravy.

  Sobotní 6. kolo uzavřelo první hrací den. Jiřík obdržel druhou malou rošádu a zařadil se na 42. místo. Standa se dokázal po třetím kole oklepat a připsal sérii tří výher, což jej posunulo na 11. příčku, přičemž má stejný bodový zisk jako 5 hráč. Standa tak živí naději na překonání Ríšovo předloňského umístění. Poslední tři kola budou velmi těžká a jak víme, ve „švýcaru“ hraje závěr velkou roli. Tak držte pěsti a piště komentáře. Začala sezóna :-) .

  Neděle přinesla vyvrcholení mládežnického šampionátu. Pro Jirku to byla po prázdninách asi pořádná „rychta“. Inu nejlepší způsob jak skočit do vody rovnou po hlavě. Zkušenosti z turnaje uplatní již brzy v KP. Standa začal nedělní trojkolo remízou, aby pak naplno zabodoval v 8 kole. Do finále tak šel v přímém souboji o medaili a to rovnou na prvního nasazeného. Při výhře by nakonec skončil náš hráč čtvrtý, po prohře se musel spokojit s 12. místem. Tak dlouho jsem to v článku zmiňoval, až Standa vyrovnal Ríšovo výkon :-) . Neznáme podrobnosti z turnaje, ale výsledek je výborný a Standa zaslouží velkou pochvalu :-) .

 

12 komentáře(ů) k příspěvku MČR mládeže v rapidu

Napsat komentář