Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 3Online:
  • 4.2.2012start webu:

Šachový tábor v pohybu

… aneb šachy na vedlejší koleji

sachylogo_02  Standardní rozcvička, kterou vedou druhým dnem kapitáni týmů, zahájila dnešní den. Je třeba kout železo, dokud to jde a vychovat si tak nástupce. Po snídani vyrážíme na Plešivec, počasí zatím drží velmi slušný standard, tak nám přejte dobrou mysl a výdrž v nohách. Máme nové trasy, nové zkratky (ty většinou prodlouží výlet o nějaký ten kilometřík), ale nekochejte se přírodou, když je tu tak krásně :-) .

  Je 11:20 hodin a my hlásíme: „Vrchol zdolán“! Nikdo neprotestoval. Sbírali jsme houby, hráli slovní kopanou, dračák, černé historky a cesta utekla jak voda. Teď máme konečně ten řízek :-) . Řízek, na který se nejvíc těšil Toník, kterému na horách vždy řádně vyhládne.

  Zpáteční cesta vedla přes vyhlídku, takže jsme dalekohledem zkontrolovali Karlovy Vary a pak šup z kopce dolů. Cesta uběhla dobře. Pepča nejdřív šlapal s Přemkem a razil všem cestu, zpáteční úsek pak zvládnul spolu s Toníkem a Ivetou takovým způsobem, že všem utekli. Cestu netřeba více popisovat, fotky hovoří jasně :-) . Snad jen, že Lukáš v roli PJ rozehrál s kluky dračák, až nám někdy přišlo, že skupina neví kde je, proč tam je, ale šlapala zabraná do fantasy hry. Pája s Ríšou dokázali celou cestu řešit Minecraft a holky si zahrály na Nagano :-) . Mimochodem, Pepča nás zaskočil skvělým přehledem o houbách. Nastolené tempo nám umožnilo odehrát ještě před večeří bleskový turnaj, ve kterém zvítězil Páťa před Blankou a Honzou S. Po večeři, hladoví po šachách, jsme usedli k dalšímu kolu a dočkali se jedné neskutečné partie. Honza S. si ještě dlouho bude drbat hlavu za to, co předvedl. Překvapení zaznamenal Pája na úkor parťáka z Minecraftu. V A-turnaji po dnešku vede duo Zdenda – Standa. V B-turnaji zaznamenal malou rošádu Kuba s Vojtou a v čele jej tak vystřídala Blanka.

  Večer jsme se konečně dostali do Evropy, i když taková Karolína by raději zůstala v Africe, protože je tam údajně nejlépe. Zeměpisné znalosti elfům umožnily další posun na mapě a boj týmů se stává velmi, velmi vyrovnaným. Vědomostmi perlící Honza T. zatím drží svůj tým s mírným náskokem v čele. Vzhledem k dnešnímu programu je večerka dříve a kupodivu, nikdo neprotestuje :-) .

IMG_0084

Děvčata, alá Nagano

IMG_0046

Toník chtěl stávkovat (pozn. mít přestávku)

IMG_0040

Pájovo kadeřník :-)

IMG_0065

PJ a jeho „stádo“

IMG_0057

Toník a řízek

IMG_0042

Holky si našly ženichy

IMG_0082

Jo Kubo, táta má fyzičku

 Poznámka: Provider po urgencích zafungoval a web běží.

FOTA

2 komentáře(ů) k příspěvku Šachový tábor v pohybu

Napsat komentář