Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

KPII družstev

KŠ Tietz „D“ – ŠK Spartak Chodov 4,5 : 3,5

sachylogo_02  Šesté kolo Krajského přeboru II uzavřelo druhou třetinu soutěže a naše družstvo se v  něm se utkalo s družstvem KŠ Tietz. Soupisky obou týmu doznaly několik změn oproti základním sestavám, ale jelikož ztráty byly na obou stranách podobné, byl dnešní duel vyrovnaný. „Spravedlivě“ také v obou družstev nastoupil trojlístek mládežníků. První bod se přikutálel na naši stranu zásluhou Moniky. Naše hráčka s rovného zahájení, získávala postupně výhodu, kterou pak přesnou hrou přetavila v úvodní výhru. Těžkou pozici měl na druhé šachovnici Robert. Ač se snažil o aktivní hru, soupeř jeho snahy eliminoval a po ztrátě pěšců nezbylo než sportovně uznat porážku. Podobně se vedlo i našemu kapitánovi. David neustál tlak soupeře na dámském křídle a po ztrátě pěšce již nedokázal zabránit proměně soupeřova pěšce v dámu. A do třetice se nepovedla hra také Jirkovi. Proti šedivým zkušenostem náš mladík bojoval srdnatě, ale také se nevyvaroval ztrát a později byl nucen kapitulovat. Ve Varech si dnes hezky zakombinoval Vašík. Pěšcový tlak hezky podpořil útokem těžkých figur a po prosazení pěšce do dámy bylo již otázkou času, kdy Vašek zahlásí zisk bodu. V bitvě jedniček  se hrála velmi vyrovnaná partie. V karokanu se oba hráči dobře hlídali a nakonec ani jeden hráč nenalezl cestu k překvapení soupeře. Dělba bodu byla zasloužená. Do rovnovážného stavu přivedla zápas moje maličkost. Na soupeřovou přípravu jsem reagoval výměnnou variantou francouzské obrany, kde jsem soupeři nabídl otráveného pěšce za zisk věže a tato ztráta nakonec byla pro soupeře smrtelná. V poslední partii dne se po hezkém úvodu dostal do potíží náš hrající předseda. Marcel získaného pěšce neudržel, naopak v koncovce jezdce proti střelci chyboval a v bitvě o všechno prohrál. S Varů se vracíme s nejtěsnější porážkou 3,5:4,5.

1. Kůsa Jakub 1979 0,5 0,5 Čaloun Petr 1826
2. Hüttner Miloš 1981 1 0 Radics Robert 1804
3. Molnár Ladislav 1849 1 0 Vávra David 1731
4. Hajšman Martin 1730 0 1 Stuška Přemysl 1776
5. Jahodka Josef 1615 1 0 Vlasák Marcel 1720
6. Zbořil Petr 1309 0 1 Kurčíková Monika 1387
7. Mader Roland 1409 1 0 Ulč Jiří 1342
8. Šedá Michaela 1099 0 1 Vojíř Václav 1201

 

3 komentáře(ů) k příspěvku KPII družstev

  • David

    Také blahopřeji všem bodujícím, nejvíc se mi líbila Vašíkovo partie, a taky Přemkova léčka na otráveného pěšce. O to víc mě mrzí, že jako kapitán jsem dnes týmu vůbec nepomohl. Vůbec jsem se nedostal do hry, rozhodl jsem se tady, že ve vážných partií definitivně končím s karokanem. Začnu hrát agresivnější zahájení. Jinak Marcelova koncovka v závěru byla už hodně obtížná, objektivně asi remízová, ale těžce hratelná, vzhledem k tomu, že bylo po dvou pěšcích na obou křídlech, byl soupeřův střelec přeci jen lepší.

  • Marcel

    … jinak soupeři sportovně gratuluji k zarputilosti

  • Marcel

    Přátelé, bodujícím gratuluji, Vašíkovo pozice dnes byla prostě skvělá. Střelec soupeřovo krále úplně eliminoval. Za sebe se omlouvám, partii jsem měl krásně rozehranou a výhra byla povinností. Bohužel přechod do koncovky jsem opět pokazil a následně po čtyřech hodinách v remízové pozici chyboval. Asi si s Vašíkem na tréninku vyměníme role :-D .

Napsat komentář