Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Šachový tábor NM 2015 – 6. den

Foukání ran a lesní olympiáda

8. den  Konečně nás po ránu vítalo krásné počasí. Pravda, na rozcvičku se již takové masy nehrnuly, protože foukání ran po včerejším výšlapu bylo znát. Absenci si však rozmyslel každý. Zvěst o možném výšlapu na Klínovec, kterou nějaký dobrák rozšířil mezi menšími rázně dementoval Tomík: „Hele, nikam se nejde, tady se vždycky chodí jenom jeden hlavní výlet“. Jak říká Míra“ „Mazák promluvil“. A říká to často :-) . Rozcvička vzhledem k okolnostem byla opět spíše parodií, což zvedlo vlnu odporu u nejmenších a dali si tak pořádný nášup. Nechtěl bych je mít po sobotě doma :-) .   

  Poslední tréninky proběhly bez větší újmy u trenérů i jejich svěřenců. Každý zaslouží pochvalu, ale pokud bychom měli jmenovat alespoň lídry tréninkového bodování, pak v 1. skupině to byla Blanka (hned první den sem byl převeden Petr Špreňar), ve druhé Arťom, ve třetí Dan, ve čtvrté Honzík Kurčík (sem byli rovněž hned první den převedeni Pepča M. a Aleš O.) a v páté Ellenka. Po obědě jsme vyrazili na vzdálenou louku, která má ideální parametry na fotbal, takový Novoměstký Nou Camp. Nejdříve se však vytvořily stanoviště 6 olympijských disciplín a protože jsme byli v lese, šlo ryze o lesní olympijské disciplíny. Na rozdíl od předešlých soutěží, zde si to rozdávaly děti mezi sebou v rámci každého oddílu. Až to vše spočítáme, určitě vítěze uveřejníme, aby se jim dostalo náležitých poct nejen od táborových mas, ale i od široké veřejnosti, která nepochybně sleduje táborové dění se stejným zaujetím jako právě probíhající Tour de France. No a pak to vypuklo. Fotbal, fotbalíček náš milovný. Dva týmy, dva znepřátelené světy, rudé oči, pěna u úst a mač na život. Výsledek není důležitý, hra to byla jako vždy excelentní a všichni se vydali ze všech sil. Úraz žádný. Ovšem zrada, Lenka s Karin nenastoupily :-( . V zápalu boje jsme pořád nastavovali, až jsme přišli na večeři přesně v šest. Sprcha musela počkat, v restauraci nám to však rádi odpustili.

  Večerní program odstartovala další úloha s podpisem Holmese a Watsona a šup na třetí a čtvrté kolo. Jenda se bije jako drak, a přestože není v čele, nic to nemění na tom, že remízky nedává a partie končí mezi posledními. Turnaj A vede Blanka s plným počtem a s výhledem na speciální certifikát. Původní nabídka Jendovi byla nakonec rozšířena na všechny a kdo vyhraje turnaj s plným počtem bodů, příští rok nemusí na rozcvičky. Stejně ale budou chodit, protože jak si něco oblíbíte, nedá se s tím skončit :-) . Za Blankou je už seřazena omladina Standa a chebský Petr. Jendovi ze zálohy ještě věštíme útok na medaili. V B turnaji se udržel ve vedení tepelský Kuba, který se štěstím remizoval s Danem a spolu tak vévodí turnaji následovaní Fandou a pěkně hrajícím Honzíkem Kurčíkem. Jednu jeho partii mi Lukáš večer přehrál z hlavy, včetně Honzíkovo komentářů (chtěl bych mít jeho paměť) a já marně přemýšlel, kde se to v tom Honzíkovi bere.

  V minulosti jsme často chválili starší kluky k nimž loni přibyl Arťom a jsme rádi, že velmi dobře do této kategorie „pohodářů“ má našlápnuto Jenda, což je názor celé rady starších. Nikdy bych nevěřil, že to jednou řeknu :-) . Tomu říkám pozitivní závěr, že? Za pozdější článek tentokrát nemůže provider, ale ta potvora únava. Článek tak dostáváte k ranní kávě a snídani. Dobrou chuť :-) .

Fotografie

6 komentáře(ů) k příspěvku Šachový tábor NM 2015 – 6. den

Napsat komentář