Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Vánoční turnaj v Chebu

vanoce

 Dobojováno, finiš nám nevyšel!

Ještě jsme se pořádně nerozkoukali a již tu máme přelom sezóny, Ale ještě než začneme bilancovat, čeká nás poslední letošní turnaj v Chebu. Pořadatelé svou akci záměrně vložili do adventního období, aby trochu odlehčili líté boje černobílých armád a ve dvou dosavadních ročnících připravili vskutku přátelské setkání mladých šachistů.Tak to alespoň vidím já a proto těším se na setkání třetí, které by se mělo zákonitě nést v podobném duchu. Do Chebu vyrazíme v sobotu tradičně od Elektra Fany v 9:00 hod.

Naše minivýprava ve složení Jirka U., Ríša R. Honza CH., Tomáš O., Standa S., Vašek V., Tomáš W .a Natálka H dorazila včas do hrací místnosti podobně jako dalších 23 hráčů a turnaj tak mohl začít. Naše děti si vedou následovně.

Standa 1  1  1  0 0  1  1 5
Ríša 1  1  1  0,5  1  0,5  0 5
Vašek 1  0  1  1  1  0  0 4
Tomáš O. 0  0  1  0  1  0  1 2
Tomáš W 0  1  0,5  1  0  0  0 2,5
Jirka 1  0  1  0,5  0  1  1 4,5
Natálka 0  0  0  0  1  0  0 1
Honza Ch 1  0  0  0  1  0  1 3

Všichni chodováci a chodovačky předvádí hezké a přemýšlivé šachy, včetně vyhlášených rychlíků. Bodové ztráty tak jsou zatím na vrub těžkého losu. Zajímavou partii ve druhém kole sehrála Natálka, která proto domácímu Machtovi přehodila tahy a v kombinaci ztratila dámu, ale do té doby zaslouží za partii jedničku s hvězdičkou. V derby chodovských zatím dominuje Standa nad Jirkou a Tomík W. se po prohře z Péťou Špreňarem negentlemasky vytáhl nad star nedávného Mistrovství Čech Adriankou Kodetovou. Vašíkovi se dnes nedaří, po školácké chybě druhou partii ztratil. Ve třetím kole opět zaujala partie Natálky, která v derby dusila Tomáše, krásně obětovala figuru, ale přehlédla jednotahový mat. Tomík W. v lepší pozici splichtil varského Koláře. Na posledních pěti šachovnicích hraje 6 chodováků, to je tradiční obrázek dnešního turnaje, naše děti za to zaslouží palec nahoru. Do problému se dostal Standa, který proto Zbořilovi obětoval nekorektně materiál a v koncovce hledá jak z té šlamastiky ven. V poslední partii kola zachránily Standu blicařské schopnosti, takže náš hráč postupuje dál bez ztráty kytičky. Čtvrté kolo proti sobě svedlo již první aspiranty na celkové pořadí. Ríša vyzval domácího Špreňara a Standa v druhém chebskochodovském souboji Beera. Vašík v důležitém mači přemohl Vojtu Tegdu a vrací se tak znovu podobně jako Tomík W. do bojů o čelo turnaje. Chebský duel nám nevyšel Standa partii ztratil a Ríša půlil.

V pátém kole si naši hráči na prvních šachovnicích soupeře vyměnili, což slibuje velký mač. Mezi prvními skončil Honzík, který tentokrát kráčí k rozhodčímu stolku vítězně. Podobně se zadařilo také Vašíkovi a Tomáši O. Bod si připsala také Natálka, které pomohl lichý počet hráčů, naopak Tomáš W. svůj boj s Jindrou Tegdou neustál. Malou tragédii si prožil Jirka, který ve vyhrané pozici padnul na čas.Další bod ztratil Standa, naopak Ríša zvítězil a spolu s Péťou Špreňarem se osamostatnil v čele turnaje.

V předposledním kole nestačil na chebskou jedničku Vašík a podobně dopadl výslesdkově Honza, který se prezentoval miniaturkou. Standa konečně prolomil sérii zaváhání a v chodovském derby porazil Jirka Tomáše W. Natálka po pěkné partii vyšle v koncovce s věží proti pěšci. Bohužel při hledání nejlepšího postupu se hluboce zamyslela a prohrála na čas.

V posledním kole se utkali o bednu ve vzájemném duelu Standa s Ríšou. Nedařilo se Natálce , Tomášovi W. ani Vašíkovi, všichni své partie prohráli. Tomáš O. získal bod kontumačně, na šachovnici ho vybojoval Jirka. V poslední partii dne zvítězil Standa nad Ríšou. Nyní čekáme na vyhlášení výsledků.

Sluší se poděkovat pořadatelům, kteří po roce opět připravili  hezký turnaj na který budou děti rády vzpomínat.

Dívky

5. Hamplová Natálka

Starší

1. Petr Špreňar

2. Beer Jiří

3. Srba Stanislav

4. Randák Richard

5. Zbořil Petr

6. Ulč Jiří

9. Choma Jan

 

Mladší

1. Kodet Jaromír

2. Tegda Jindřich

3. Tegda Vojtěch

4. Vojíř Václav

5. Machulka Josef

10. Orava Tomáš

12. Wildhaber Tomáš

Napsat komentář