Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Bludišťák – 1. turnaj

 Monika ovládla úvodní turnaj

(výsledky zde)

Blud

Hrací pátky se staly realitou. Dlouho oprašovaná myšlenka seriálu klubových, rapidových turnajů vždy narážela na časovou vytíženost organizátorů. Nyní však díky výpomoci Petra a Davida (díky) se povedlo organizačně akci rozmělnit mezi více lidí, najít volné termíny a tím seriál spustit. Od turnajů očekáváme samozřejmě více zábavy pro děti, ale z trenérského pohledu hlavně zvýšení herní praxe dětí a ověření nově nabytých poznatků z náročných tréninků. Do úvodního turnaje se přihlásilo 6 dětí, což nám umožnilo nastavit hrací tempo na 2 x 20 min + 5 sec na tah.

1. kolo

Úvodní kolo svedlo hodně vyrovnané dvojice, přesto se v partiích vyskytovala zbytečná nervozita. Maty po dobrém začátku přišel o figuru a následně přehlédl i mat. Vítězi této partie Kubovi však musím vytknout opakující otevření ve francouzské obraně (stejné zahájení použil také ve včerejší vážné partii) ve které se vůbec neorientuje. Monika Vašíka přehrála trpělivou hrou a nejdelší partie se překvapivě hrála mezi Míšou a Natálkou. Míša v ní udělal méně chyb a proto vyhrál.

2. kolo

Ve druhém kole se nejdříve ze všech radoval Vašík, který vůbec nebyl gentlemanský ke své mladší soupeřce. Naopak zbývající partie byly hodně vyrovnané. Míša ve střední hře získal figuru, ale těžce musel svou výhodu uplatňovat ve složité koncovce. Také Monika získala dámu za věž, ale Kuba měl nebezpečný útok na krále a partii vyhrát byla ještě dlouhá šichta. Pořadí po druhém kole:

1. – 2. Monika 2 b.

1. – 2. Míša 2 b.

3. – 4. Vašík 1 b.

3. – 4. Kuba 1 b.

5. – 6.  Natálka 0 b.

5. – 6. Maty 0 b.

3. kolo

V bitvě dvou lídrů byla úspěšnější Monika. O průběžné třetí místo zabodoval Vašík a bitvu „benjamínků“ dlouho ovládala překvapivě Natálka. V závěru se síly vyrovnaly a partie se stále hraje. V koncovce si více pouček vybavil Maty a proto zvítězil.

4. kolo

Předposlední kolo se neslo v duchu přímé bitvy o druhé místo mezi Vaškem a Míšou. A tato partie zákonitě trvala nejdéle. Mezi tím  Monika potvrdila své vedení nad Matym a Kuba přehrál Natálku.

Pořadí po 4. kole:

1 Monika 4 b.

2 Vašík 3 b.

3 Míša 2 b.

4 Kuba 2 b.

5 Maty 1 b.

6 Natálka 0 b.

5. kolo

V posledním kole se naše pozornost soustředí na bitvu o bronz mezi Míšou a Kubou. Dále los svedl dohromady bitvu dam. Dáma Monča vyzve dámu Natálku a Vašík se bude snažit upevnit svou stříbrnou pozici, zatím co Maty se bude snažit ještě zamíchat pořadím. Monika nakonec nenechala nikoho na pochybách o své dominanci a mladší soupeřku rychle přehrála.  Také Kuba svůj boj o bronz vyhrál a zraky všech se upínají k poslední partii mezi Vašíkem a Matym. Také zde zvítězila zkušenost a Vašík tak zdárně uhájil stříbrnou příčku.

Konečné pořadí

1 Monika 5 b.

2 Vašík 4 b.

3 Kuba 3 b.

4 Míša 2 b.

5 Maty 1 b.

6 Natálka 0 b.

 

Napsat komentář