Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119203Celkem:
  • 49Dnes:
  • 2253Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Naschválníčci úřadovali

Skřítci si dali v Krušných horách dostaveníčko

IMG_8384  Zahájení tábora snad nešlo ani stylověji vymyslet. Když Přemek stvořil myšlenku a poté ji uhnětl, všichni tušili, že děti budou mít se skřítky hodně veselo. Ovšem, že se tito houfně sjedou do Krušných hor a hned první den si zasednou na vedoucí, nikdo tušit nemohl. Tak pěkně popořadě. Ráno balíme, pěchujeme auta a já všechny vybízím ke klidu, neboť příjezd na tábor se u dětí očekává mezi 10:30 až 11:00. Dorazíme do místa dění, stále ještě v klidu, ale když po chvíli po nás doráží první, druhé, třetí … no to snad ani nebudu počítat … dítě, říkáme si, že se děti musely strašně těšit. Rychlá kontrola propozic v mobilu a skřítci prvně úřadují. Napsal jsem příjezd do 10:30 a na konci tábora odjezd do 11:00. No ale já tam vážně včera četl příjezd 10:30 – 11:00 :-) .

  Situace si vyžaduje řešení, a tak začínáme přijímat děti. Ovšem rodiče nemají bezinfekčnost. Napřed jeden, pak druhý a příběh se opakuje. Já zapomněl dát na web dokument k bezinfekčnosti. Počítač, tiskárna, rychle zapojit, sehnat papíry a jdeme tisknout bezinfekčnost. V půlce zjišťujeme, že bezinfekčnost je zakomponována přímo v nástupním listu. No jo, jako trénink operativnosti na rozjezd dobrý, ne? Ovšem nejsme v tom sami, někdo přeci jen zapomněl nějaký ten doklad a tak se nachozená tiskárna ještě hodila. Někomu zase v kopci došla voda v chladiči a tak jsem se smutným psím výrazem urval Hance vodu od pusy a jal se ji dopravit potřebnějším. Byl to jen kousek a tak jsme po dolití vody získali dalšího dětského parťáka. Skřítci tu dneska doslova řádili. Mimochodem, jestli pak víte, proč Přemek musel večer do Chodova? V DDM sice vyzvedl šachy, ale plátna, tedy šachovnice, nechal díky naschválničkům odložené na skříni.

  Přemku a oni nám proboha svěřili své děti. Vzhledem k úvodním řádkům doporučujeme, aby slabší povahy již dále nečetly a nechaly se překvapit příští sobotu. Silnějším náturám pak budeme přinášet každý den příspěvky a pokud nám ti malí hajzlíci (naschválničci pochopitelně) nevymažou fotky, budou i ty :-) .

  Čas do oběda, jelikož pokoje ještě nebyly k dispozici (čí je to asi práce?), jsme strávili na louce. Krátké seznámení, pravidla tábora a pak podle chuti. Fotbálek nebo vybíjená. Po obědě jsme se konečně nastěhovali na pokoje a mohli se zabydlet. Právě v této době se z nebes vylil kýbl vody. Takže za změnu programu kvůli pokojům tentokrát můžeme těm malým darebům poděkovat. Nezmokli jsme. Zbytek dne již bylo počasí krásné. Oddíly vyrazily opět na louku a do lesa, aby hledaly skřítky. Nakonec si je vyrobily z toho co příroda dala a vy můžete díla ohodnotit na fotkách. Tvořivost pak děti projevily i při tvorbě oddílových triček, některé na nich vyjádřily i svůj vztah k šachu, že Míšo :-) .

  Po večeři jsme se přesunuli na klubovnu, kde pod taktovkou režiséra Přemka proběhlo malé uvedení do táborové hry. Poprvé jsme se setkali dnes se šachy a zkusili vyřešit nelehký diagram. Po té jsme se opět přesunuli na louku a hráli různé hry. Fotbal, vybíjená, frisbee a přeskakovaná nás zaměstnaly až do večera, kdy jsme se vrátili na klubovnu a přidělili oddílům body za aktivitu a Adamovo družstvu nášup za diagram.

  Před večerkou přišla na řadu pohádka. Vážně, nesmějte se. Vašík napsal pěknou pohádku o šachové bitvě s níž slavil úspěch v literární školní soutěži. Na táboře si pak vychutnal první autorské čtení a zvládl to na jedničku. Šikula. Adam poté dokázal partii bezchybně přehrát a okomentovat. Je vidět, že zatím odpírané šachy vedou ke zvýšené motivaci. Některé děti jsme dokonce načapali, jak hrají šachy tajně na pokojích, věřili byste? :-D .

  Večer nadešel, následovala koupelna a večerka. Dobrou noc.

Napsat komentář