Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

1. liga mládeže

Před startem

logoSSCR  Již tento víkend 3. a 4. října startuje v karlovarském lázeňském domě Mánes západní skupina 1. ligy mládeže. Tato prestižní soutěž družstev se v listopadu přesune do Plzně, v lednu budeme hostit mladé šachisty v Chodově a následné jarní litoměřické finále definitivně stvrdí vítěze a poražené. Chodovské mladé družstvo letos oproti loňsku ještě více omladilo, ale i přes svůj průměrný věk 12 let chceme v soutěži mladšího dorostu bojovat o klidný střet tabulky a tím se vyhnout záchranářským starostem. Tomuto ambicióznímu plánu půjdou vstříc hráči, které v krátkosti představíme.

 1. Standa Srba – 13 let, FIDE 1426, ELO 1558

Přes svůj nízký věk je již zvyklý na roli kapitána. Preferuje útočný styl, se kterým dokáže často překvapit i žebříčkově výše postavené soupeře. Vloni odehrál všech 11 zápasů, ve kterých získal 3 body, což můžeme považovat, vzhledem k síle jeho soupeřů, za solidní výsledek. Také letos bude naše jednička nastupovat proti věkově výrazně starším hráčům, proto se od něj nečeká velká bodová žeň. Pokud se však dokáže na hru plně soustředit, může porazit kohokoliv a stát se pomyslným jazýčkem na výsledkových vahách. Standa se letos zviditelnil také v soutěžích jednotlivců, když si loni vybojoval a na jaře si zahrál Mistrovství ČR.

 

2. Ríša Randák – 13 let, FIDE 1514, ELO 1600

Ríša tradičně těží z velmi dobré přípravy na soupeře díky šachovému rodinnému zázemí. Uvidíme zda-li letos také překročí 36% úspěšnost podobně jako v loňském roce, kde obdobně plnil roli oddílové dvojky. Účast na brněnském Openu našemu hráči v přípravě prospěla zvedla osobní koeficient a snad i sebevědomí. Zatím můžeme jen hádat, zda-li dá Ríša letos vale historicky úspěšnému, avšak v lize již značně okoukanému sicilskému draku, na který se již soupeři loni hodně připravovali, nebo zda-li své dračí know-how přivede ještě na vyšší level. :-)

 

3. Pavel Gárský – 13 let, FIDE 1477, ELO 1484

Za poslední dva roky udělal Pavel pokrok nejen ve svém ratingu, ale především v předváděné hře, kde se oprostil od začátečnických chyb a nyní již předvádí stabilní sportovní výkony. Loňských 50% získaných bodů bylo fantastickým úspěchem, který ale letos již musí být výzvou k překonání.

 

4. Lenka Gárská – 11 let, FIDE 1575, ELO 1523

Klenot chodovského šachu a tradiční účastnice republikových mistrovství mládeže je přes svoje mládí již třetím rokem členkou základní sestavy. Loni dominovala na 6. šachovnici se ziskem 6 bodů z 9, avšak letos bude muset svoji pozici obhajovat o 2 šachovnice výše. Tréninkové spojení s Lukášem by jí mělo vyhovovat a zároveň nakopnout do sezóny, ve které Lence prognózujeme velké výsledky.

 

5. Kubík Kůsa – 10 let, FIDE 1619, ELO 1606

Jediným hostem v naší sestavě je talentovaný mladík z karlovarského Tietzu, který kromě talentu, disponuje výjimečným zaujetím pro královskou hru. Trpělivou a rozvážnou hrou sbíral Kuba body při svém loňském ligovém debutu, kde se v součtu získaných bodů zastavil až na čísle 4,5. Kuba během prázdninové přestávky objel několik open turnajů, potrénoval na letním i podzimním soustředění v N. Městě, úspěšně navštívil rapidové MČR a výsledkem je nárůst osobního koeficientu a báječná forma, kterou si (jak doufáme) snad přiveze také do nadcházejících ligových klání.

 

6. Monika Kurčíková – 14 let, ELO 1100

Nová tvář v našem družstvu, která je zatím bez zkušeností z podobných zápasů. Monika je však typově hráčkou, které by měly „dlouhé“ partie vyhovovat a právě kombinace mládežnické ligy s plánovaným Mistrovstvím Čech by měla naší hráčce pomoci s rychlým umazáváním zápasového manka, které ji nyní trochu znevýhodňuje. Případné body z 6. šachovnice tak letos zatím budou bonusem navíc, se kterým nikdo v zápasových propočtech nepočítá.

 

7. Jirka Ulč – 11 let, ELO 1185

Z pozice 1. náhradníka bude obdobně jako loni krýt záda základní sestavě. Již loni ochutnal ligovou atmosféru ve čtyřech zápasech, ze kterých vyválčil svůj historicky první půlbodík. Také v tomto případě je Jirka typem hráče, kterému dlouhé partie vyhovují, o čemž všechny přesvědčil při loňské KS mezi dospělými.

 

8. Tomík Wildhaber – 9 let, FIDE 1349, ELO 1349

I přes svůj věk je Tomík zkušený šachový harcovník napříč všemi republikovými mistrovskými soutěžemi a loni premiérově také ligou mládeže, kde naskočil do sestavy ve dvou zápasech. Chodovský mladík z Lomnice se podobně jako jiné děti jeho věku potýká při hře s nepozorností, která ho zatím ještě limituje a staví do pozice náhradníka, ovšem s vizitkou velkého talentu, ke kterému musí ještě dozrát.

 

9. Vašík Vojíř – 10 let, ELO 1094

Další vycházející hvězda z „Matovy dílny“ šachové přípravky, která se loni úspěšně zapojila do KS dospělých. Vašík potřebuje hrát dlouhé partie a případné ligové účinkování by bylo v jeho případě především sbírání cenných zkušeností.

 

Martin L., Honza K., Míša S., Honza Ch., Matěj Š., Maty B., Tomík K., Tomík O. a Matěj Š. nejspíše letos do ligových klání ještě nezasáhnou. Už samotná účast na ligové soupisce však pro ně může být velkou motivací k tréninku a kdo ví, zda za rok či dva nebudou tvořit kostru ligového B- týmu.  :-)

kolo datum místo domácí - hosté
1. kolo 3.10.2015 K. Vary Sokol Buštěhrad B - ŠK Spartak Chodov
2. kolo 3.10.2015 K. Vary ŠK Spartak Chodov - Sokol Buštěhrad A
3. kolo 4.10.2015 K. Vary Union Louny - ŠK Spartak Chodov
4. kolo 4.10.2015 K. Vary ŠK Karlovy Vary - ŠK Spartak Chodov
5. kolo 28.11.2015 Plzeň ŠK Praha Smíchov - ŠK Spartak Chodov
6. kolo 28.11.2015 Plzeň ŠK Spartak Chodov - ŠK 64 Plzeň
7. kolo 23.1.2016 Chodov ŠK Spartak Chodov - Dynamo ZČE Plzeň
8. kolo 23.1.2016 Chodov Sokol Domažlice - ŠK Spartak Chodov
9. kolo 23.4.2016 Litoměřice ŠK Spartak Chodov - Slavoj Litoměřice
10. kolo 23.4.2016 Litoměřice Spartak Ústí nad Labem - ŠK Spartak Chodov
11. kolo 24.4.2016 Litoměřice ŠK Spartak Chodov - ŠK Teplice

 

 

Napsat komentář