Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119204Celkem:
  • 50Dnes:
  • 2254Měsíc:
  • 1Online:
  • 4.2.2012start webu:

Podzimní turnaj mládeže

Zlatý Jirka, stříbrný Vašík a bronzoví Tomáš s Kubou.

( fotky )sachylogo_02

Turnajů mládeže není nikdy dost a proto jsme s povděkem přivítali iniciativu kolegů z KŠ Tietz, kteří připravili pro mládež „svatomartinský“ turnaj v rapidu. Čest Chodova přijela hájit šestice šachistů: Vašek, Jirka, Tomáš W., Honza K., Míša a Kuba. Jak se nám vedlo v konkurenci 5 oddílu se dozvíme kolem 16:00 hod., kdy by měl turnaj gradovat.

1 kolo

První kolo by papírově mělo být rozehřívající vyjma zápasu Míšy, kterého los svedl do dvojice s Míšou Šedou. Roli favorita si splnil rychle Kuba a a přes romantické zahájení i Tomík. Další bod přidal Honza v duelu s Pepou Machulkou a při útoku na krále si hezky zakombinoval i Vašek. Míša svou partii nakonec prohrál  až v koncovce. Při obraně se nevyvaroval dvojího úderu a jeho soupeřka již zkušeně výhodu věže uplatnila. V poslední partii bojoval Jirka s figurou více spíše proti vlastnímu času než proti soupeři. A to se mu stalo i osudné.

 2. kolo

Ve druhém kole si rychle (možná až příliš) spravil chuť Míša. Bohužel na rychlou hru doplatil Kuba, který si neuvědomil, že hraje proti Jaromíru Kodetovi nejdůležitější partii dne a laxně ji odevzdal. Naopak starší kluci již hrají soustředěně a po zásluze postupně vítězí Honzík,Vašík. i Jirka. Tomáš na první šachovnici bojoval proti Honzovi Očenáškovi a rodilo se překvapení. Bohužel náš mladík neudržel koncentraci a vyhranou partii ztratil.

3. kolo

Nejrychlejší partii kola odehrál Kuba, kterému soupeř pomohl přehlédnutím ztráty dámy a následnou abdikací. Nedařilo se Míšovi. V partii s Frantou Mikátem tahal celou dobu za kratší konec. Ve vzájemném duelu přehrál Jirka Vašíka. Tomáš porazil sedelského Honzu Trana a v zápase neporažených nestačil Honza na jmenovce Očenáška.

4. kolo

Hororovou partii předvedl Honza, který v 10 tazích ztratil oba jezdce a následně dostal jednoduchý mat na h7. :-( Naopak se vytáhlo naše mládí. Kuba přehrál Míšu Hofflerovou. a Míša zvítězil s Kurtem Ungerem. V derby zvítězil Jirka nad Tomášem a Vašík se připojil k seznamu poražených Honzy Očenáška

5. kolo

Povinný bod si připsal Honzík, který se po sérii neúspěchů propadl až na poslední pátou šachovnici. Vzájemný souboj mezi Vašíkem a Tomášem dopadl lépe pro prvního jmenovaného a s veselou přibíhá Kuba, který se vytáhl na Frantu Mikáta. Nedařilo se opět Míšovi, který podlehl Jirkovi Hrochovi. V poslední partii kola se zadařilo Jirkovi. Ve vyrovnané bitvě přehrál Honzu Očenáška a dělí s ním průběžné první místo.

6. kolo

V předposledním kole získal kontumační bod Tomáš a po rychlé výhře se radoval i Míša.Ve vzájemném duelu přehrál Vašek Honzu a Jirka si vítězstvím nad Korbelem dál plní zlatý sen. Poslední partie kola je v podání Kuby a Vojty Tegdy. Náš šachista v útoku obětoval figuru, ale kombinace nebyla úplně přesná a figura bohužel v koncovce chybí. Fyzika platí i v šachách. Dáme li na jednu stranu houpačka koně a střelce a na druhou stranu samotného střelce je jasné kam se houpačka (vítězství) nachýlí.

7. kolo

A jdeme do finále ! také v posledním kole máme jistý bod zásluhou kontumace ve prospěch Honzíka, Důležitý bod vybojoval Míša, který se vrací do bojů a TOP5 a po chvíli přidávají body i Tomáš a Jirka. 100 % bilanci 7. kola uzavírají i Vašek a Kuba.

Turnaj byl generálkou před startujícím Krajským přeborem mládeže. Naše mládež nijak neoslnila, ale na druhou stranu předvedla solidní výkon a výsledky potvrdily papírové předpoklady. Odjíždíme s vědomím, že na blížící se KP jsme dobře připraveni a navíc vezeme sbírku čtyř medailí a kupu cen, takže kromě trenérů jsou spokojeni i děti. Závěrem se sluší poděkovat pořadatelům za hluboký sportovní zážitek a projevenou starostlivost o děti doprovodnými soutěžemi a kulinářskými dovednostmi. Šachová oslava svatého Martina se vydařila.

 

Přehled

Vašek U14  1  1  0  0  1  1  1 5 2
Jirka U16  0  1  1  1  1  1  1 6 1
Honza U14  1  1  0  0  1  0  1 4 4
Tomáš U14  1  0  1  0  0  1  1 4 3
Kuba U12  1  0  1  1  1  0  1 5 3
Míša U12  0  1  0  1  0  1  1 4 6

Konečné pořadí U12 (14 účastníků)

1. Kodet Jaromír 7b

2. Tegda Vojtěch 5,5b

3. Červenka Jakub 5b

6. Pech Michal 4b

Konečné pořadí U14+16 (11 účastníků)

1. Očenášek Jan U14 6b (BH17,5)

2. Ulč Jiří U16 6b (BH 16)

3. Vojíř Václav U14 5b

4. Wildhaber Tomáš U14 4b

5. Kurčík Jan U14 4b

2 komentáře(ů) k příspěvku Podzimní turnaj mládeže

Napsat komentář