Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119203Celkem:
  • 49Dnes:
  • 2253Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

Chodovský šachový festival 2017

Festival byl sladký a povedený :-)

v článku je doplněna reportáž TV Chodov

dort

Sladký festival

  Druhý festival pořádaný chodovskými šachisty byl odstartován s tříminutovým zpožděním, což je výborná vizitka organizátorů, kteří přípravě věnovali mnoho času. Krátce po 9:00 hodině byl tedy zahájen festival, v jehož rámci se odehrál XI. ročník VELTATEA Cup v rapid šachu mládeže hraný jako krajský přebor, OPEN mužů a dorostu a pro děti byly připraveny navíc dva turnaje v DOBBLE. Maminky chodovských šachistů navíc připravily úžasné pochoutky, čímž nám všem festival pěkně osladily :-D . Děkujeme paní Kratochvílové, Kerulové, Wildhaberové a Pechové, která navíc myslela i na starší generaci vložením slaných „trojhránků“. Monča Kurčíková prokázala, že kromě šachu umí skvělé péct. Dort paní Vojířové pak vyrazil dech všem a šachisté si mohli rovněž vyřešit diagram. Klobouk dolů před tím úžasným nápadem a všem maminkám velké poděkování, neboť právě tohle je duší jakékoliv akce pro děti. Mimochodem děti diagram vyřešily rychle – figurky zbaštily :-) .

  Slavnostního zahájení se zhostil starosta města Chodov Patrik Pizinger a náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis. Pánům patří velký díky nejen za podporu šachu a mládeže, ale také za to jak se zhostili úvodních tahů. Pánové, za nás palec nahoru :-) . Pan starosta navíc slíbil pro Chodov šachový stolek na náměstí, takže v „projektu“ Chodov město šachu, máme další díl mozaiky zaplněn.

TV Chodov – reportáž z turnaje

  O hladký průběh turnaje se staral hlavní rozhodčí Přemek Stuška a na on-line šachovnicích a chess-results pak kraloval Lukáš Vlasák, který dorazil na otočku jen kvůli naší akci. Diváci nejen v sále na velkém plátně, ale i doma u počítače mohli sledovat, jak přenos ze 6 desek, tak i průběžně aktualizované výsledky. Prostě servis v místě a čase! Mimochodem, Lukášovi gratulujeme k znovuzvolení výkonným výborem ŠSČR do komise pro práci s talentovou mládeží.

WP_20170408_13_42_16_Pro

Vše běží na jedničku :-)

  Stravu (zajistila společnost Proxima) a turnaje v DOBBLE měla pod palcem Iveta Vlasáková a jelikož si nikdo na jídlo nestěžoval a postřeh osvědčili všichni, mise byla úspěšná i na tomto postu :-) . V mladší kategorii se radovala z 1. místa domácí Šárka Kerulová před parťákem ze šachové školičky Míšou Pechem. Třetí post urval Marek Matějka z ŠK Karlovy Vary. Starší kategorii ovládl Pepča Machulka před Kryštofem Kolářem a domácím Vašíkem Vojířem.

Dobble10

Kategorie do 10 let

Dobble15

Kategorie do 15 let

  Turnaj dospělých ovládl Tomáš Lorenc (ŠK Karlovy Vary), před domácími Pavlem Randákem a Martinem Kolerem. Dorost byl domácí záležitostí, zvítězil Standa Srba před Ríšou Randákem a Monikou Kurčíkovou.

WP_20170408_13_41_10_Pro

Otec se synem si odnesli stříbrné medaile

  Mistrovské kategorie U10, U12 a U14 přinesly jak očekávané, tak i překvapivé výsledky. V nejmladší kategorii zvítězil obhájce zlata a při neúčasti Petra Špičky i největší favorit Jára Kodet (ŠK Karlovy Vary), před domácím talentem Kubou Červenkou (nejlepší chodovský výsledek v mistrovské kategorii) a svoji sestrou Adrianou. V nejmladší kategorii nás potěšil Míša Pech, který má neskutečný šachový cit, přestože hraje krátkou chvíli. Poslední partie proti nakonec třetí Adrianě Kodetové byla prostě na jedničku. Příští rok bude Míša bojovat o medaile, ne-li o prvenství :-) . Šárka Kerulová ziskem 3 bodů neudělala radost jenom sobě, ale i velkému podporovateli dědovi a pochopitelně i trenérovi :-) .

U10

Mistrovská kategorie U10

  Nejpočetnější kategorie U12 byla záležitostí aktuálně nejlepšího krajského mládežníka Kubíka Kůsy z KŠ Tietz, který ostatním hráčům nedovolil vůbec, ale vůbec nic. Druhý Jan Očenášek ze stejného oddílu bral stříbro až na pomocné hodnocení před domácím Vašíkem Vojířem, který jako by dnes ožil a jeho partie snesly i přísný komentář. Prostě Vašík hrál skvěle. Šachy evidentně chutnaly i Tomáši Wildhaberovi, jak říkají biatlonisté, čehož je důkazem pěkné čtvrté místo. Pěkný vstup do turnaje prožíval Matěj Štefka, když bral 3 body ze čtyř, ale po obědě přišla únava a také hodně silní soupeři.

U12

Mistrovská kategorie U12

  Nejstarší, málo početnou kategorii pro sebe získal nejzkušenější Petr Špreňar (ŠK Karlovy Vary) před oddílovými kolegy Danem Mourou a Jirkou Bereem. Škoda malé bojovnosti našeho Jirky Ulče, který v závěru turnaje dal přednost remíze před bojem o cenný bronz. Jirka má určitě na víc.

U14

Mistrovská kategorie U14

Celkové hodnocení týmů (olympijské bodování):

  1. ŠK Spartak Chodov   44 bodů
  2. ŠK Karlovy Vary   33 bodů
  3. Tietz Karlovy Vary 21 bodů

Poděkování za podporu patří našim partnerům:

Logo_KV4

Karlovarský kraj

znak

Město Chodov

veltatea-logo

VELTAPLUS EU

Napsat komentář