Důležité akce

Přihlásit se

Návštěvnost

  • 119205Celkem:
  • 51Dnes:
  • 2255Měsíc:
  • 2Online:
  • 4.2.2012start webu:

ME mládeže

Účast na ME mládeže byla cenou zkušeností

  V podvečer 17. srpna bylo slavnostně zahájeno ME mládeže, které hostí naše hlavní město. Domácí šampionát tak dává příležitost k účasti všem hráčům, kteří hráli letošní republikové mistrovství. Kromě přímo postupujících tak uvidíme velké množství tzv. extra hráčů. Česká republiku bude mít ve hře téměř dvě stě hráčů a úroveň mistrovství bude nepopsatelně vyšší, než tomu bylo na nedávném MEU. Počínání mnoha známých hráčů, které potkáváte na turnajích či je znáte z šachového tábora sledujte na stránkách pořadatele. Rychlým proběhnutím listiny jsme zaznamenal karlovarské Kubíka Kůsu, Blanku Brunovou a Jardu Kodeta, mosteckého Adama Polanského, kadaňského Kubu Šťastného či Matouše Hlavinu, který navštívil náš květnový festival. Držme jim pěsti a ať si šampionát pořádně užijí.

  Ve středu po dni volna pokračoval šampionát již šestým kolem a posunul se tak do poslední třetiny. Z výše uvedených se zatím nejvíce daří Matoušovi a Blance, kteří mají tři body. Především Blanka vstoupila do turnaje skvěle a po 4. kolech měla na kontě právě ony tři body. Silné soupeřky ji však další bodový zisk nedopřály. Věříme, že se dočkáme i nějakého komentáře od účastníků, protože lovit a usuzovat jen z výsledkové listiny se dost dobře nedá. Co jsme ale slyšeli, je to tam pěkný šrumec :-) .

  Mistrovství skončilo a účastníci si jistě odvezli mnoho zkušeností, které jinde nezískají, jsou totiž nepřenositelné. Bude jistě zajímavé, jak se jim bude dařit na úvod krajských soutěží, protože od těch soupeřů, kteří trávili prázdniny, oni budou mít velkou výhodu rozehranosti. Brzy se budeme moci přesvědčit.

Jeden komentář k příspěvku ME mládeže

Napsat komentář